Τον κίνδυνο απώλειας 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής επισημαίνει η Ντ.Χούμπνερ
Η γενική απορρόφηση κοινοτικών πόρων από την Ελλάδα για τα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, έφθασε στο 35% το Σεπτέμβριο, είπε την Παρασκευή η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ Ντανούτα Χούμπνερ, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας 200 εκατ. ευρώ.
27
Η γενική απορρόφηση κοινοτικών πόρων από την Ελλάδα για τα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, έφθασε στο 35% το Σεπτέμβριο, είπε την Παρασκευή η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ Ντανούτα Χούμπνερ, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας 200 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής.
Σε συνέντευξη Τύπου η κ. Χούμπνερ εξέφρασε την ελπίδα πως το 35% ίσως αυξηθεί φέτος και υπογράμμισε ότι συνήθως έρχονται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτήσεις πληρωμών για κοινοτικά προγράμματα ακόμα και στο τέλος του χρόνου.
Όπως εξήγησε, τα κράτη-μέλη έχουν την τάση να συγκεντρώνουν τα προγράμματα τους τελευταίους μήνες του έτους και προσέθεσε ότι στο τέλος του χρόνου συνήθως οι διοικήσεις γίνονται πιο αποτελεσματικές.
Η επίτροπος είπε ότι η συνεργασία της με την ελληνική πλευρά είναι καλή, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη με την κατάσταση της απορρόφησης των προγραμμάτων των διαρθρωτικών ταμείων.
Σε άλλη ερώτηση, επισήμανε ότι από το Ταμείο Συνοχής δεν μπορεί να αποκλειστεί πως η χώρα μας μπορεί να χάσει ένα ποσό 200 εκατ. ευρώ, ωστόσο συμπλήρωσε ότι το ποσό αυτό είναι πάρα πολύ χαμηλό σε σχέση με το συνολικό ποσό των πόρων του Ταμείου Συνοχής (3 δισ. ευρώ).
Η επίτροπος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθά τα κράτη-μέλη προκειμένου να ετοιμαστούν επιμελώς για την απορρόφηση και τη βέλτιστη χρήση της κοινοτικής χρηματοδότησης, πράγμα που αποτελεί συνήθη κοινοτική πρακτική, όπως και η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών
Κατά την περίοδο χρηματοδότησης 2000-2006 για την Ελλάδα, με την ανερχόμενη σε 15,248 εκατ. ευρώ κοινοτική χρηματοδότηση, παρέχεται στήριξη σε επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν σε βασικές υποδομές, στις επικοινωνίες, στην ανταγωνιστικότητα και στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και σε σχέδια μεγάλης κλίμακας στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442