Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο κλάδος κύριας σύνταξης της Εθνικής Τράπεζας
Την πρόθεση να ενταχθεί ο κλάδος κύριας σύνταξης των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στο ΙΚΑ διατύπωσε ο διοικητής της ΕΤΕ Τάκης Αράπογλου κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της τράπεζας.
27
Την πρόθεση να ενταχθεί ο κλάδος κύριας σύνταξης των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (που σημαίνει ότι το Ίδρυμα θα επιβαρυνθεί με 500 εκατ. ευρώ) διατύπωσε ο κ. Τάκης Αράπογλου κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΤΕ.
Όπως είπαν οι συνδικαλιστές της τράπεζας, ο πρόεδρος της ΕΤΕ τόνισε στους εκπροσώπους του συλλόγου ότι την τράπεζα τη συμφέρει να ενταχθεί στο ΙΚΑ το τρέχον έτος, με το νόμο 3385/2005 (ψηφίστηκε το καλοκαίρι εν μέσω απεργιών), αφού δεν θα επιβαρυνθεί με το αναλογιστικό έλλειμμα των 500 εκατ. ευρώ (μείωση εργοδοτικών εισφορών και μεταφορά υποχρεώσεων).
Πάντως, όπως σημειώνουν Τα Νέα, κύκλοι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή την πληροφορία.
Η OΤOΕ έχει καταγγείλει πως η ρύθμιση με το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων επιφέρει μείωση συντάξεων έως 60%, αύξηση ορίων ηλικίας μέχρι 16 έτη, τεράστια οικονομική επιβάρυνση στο IKA, χάρισμα 5 δισ. ευρώ(συνολικά) στους τραπεζίτες και κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το μεγάλο σκάνδαλο -εκτός από τις επιπτώσεις στους τραπεζοϋπαλλήλους- είναι ότι απαλλάσσονται οι τραπεζίτες από υποχρεώσεις τους με σκοπό την εξαγορά τμημάτων του πιστωτικού τομέα από το ξένο τραπεζικό κεφάλαιο. Παράλληλα επιβαρύνεται αβάσταχτα το ήδη ελλειμματικό IKA.
O σύλλογος εργαζομένων στην ΕΤΕ σχεδιάζει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές προς τη διοίκηση, ώστε να μην προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Oι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν είναι δυνατό σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο να έχει μειωθεί κατά 20% το προσωπικό της Εθνικής. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το πρόγραμμα.
Η διοίκηση της Εθνικής εκτιμά ότι είναι απαραίτητη μια νέα εθελούσια έξοδος, με σκοπό να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και παράλληλα να βελτιωθούν βασικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442