
Σίγουρος για επανάληψη των επαφών του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους εμφανίζεται ο Αμπάς
Βέβαιος ότι οι επαφές του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους θα «ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ζακ Σιράκ.
31
Βέβαιος ότι οι επαφές του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους θα «ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, που συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ζακ Σιράκ.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει τις επαφές για θέματα ασφαλείας με την Παλαιστινιακή Αρχή μετά την επίθεση Παλαιστινίων εναντίον εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί.
Ο Αμπάς καταδίκασε τις επιθέσεις των εξτρεμιστών με θύματα στις οποίες τρεις Ισραηλινούς εποίκους, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν «τεράστια ζημιά στην εκεχειρία, την οποία έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε η αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα «να δώσει ώθηση στην πολιτική διαδικασία που οδηγεί στην ειρήνη» ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
«Εύχομαι αυτή η αποχώρηση […] να επιτρέψει σε δύο βιώσιμα κράτη να ζήσουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια. Ο οδικός χάρτης παραμένει η αναφορά μας, η αναφορά της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Σιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόφτες και κίνητρα
- Καταρρέει η δημοτικότητα των ΗΠΑ – Τι έδειξε νέα παγκόσμια έρευνα
- Ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς ο Αντρίι Γερμάκ, πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι
- Τότεναμ – Λιντς 1-1: «Χ» στο Λονδίνο – Μαίνεται η μάχη για την παραμονή
- Καραντίνα για 12 εργαζόμενους νοσοκομείου στην Ολλανδία για ελλιπή μέτρα ασφαλείας με τον χανταΐό

