Μπαράζ προσφυγών από καταναλωτές κατά των προστίμων για την προεξόφληση δανείων
Στον Τραπεζικό Μελοσαβητή, την ΕΚΠΟΙΖΩ και τη ΓΓ Καταναλωτή προσφεύγουν χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα από τα πρόστιμα για την προεξόφληση δανείων. Ήδη, το πρώτο εξάμηνο του έτους 3.600 καταναλωτές κατέθεσαν αγωγή.
Στον Τραπεζικό Μελοσαβητή, την ΕΚΠΟΙΖΩ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προσφεύγουν χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα από τα πρόστιμα για την προεξόφληση δανείων. Ήδη, το πρώτο εξάμηνο του έτους 3.600 καταναλωτές κατέθεσαν αγωγή.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου, στον Τραπεζικό Μεσολαβητή έχουν προσφύγει περίπου 2.500 καταναλωτές, στην ΕΚΠΟΙΖΩ 1.000 και στη ΓΓ Καταναλωτή περίπου 100.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου κάλεσε τις τράπεζες να συμμορφωθούν με την απόφαση του Αρείου Πάγου και να μην χρεώνουν τους καταναλωτές με ποινές στην προεξόφληση των δανείων.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ προχωρά σε συλλογικές αγωγές και για ένα άλλο ζήτημα: τις χρεώσεις συναλλαγών στα γκισέ των τραπεζών. Μάλιστα το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει παρέμβαση στην αυθαίρετη επιβολή κυρώσεων στους κατόχους πιστωτικών καρτών από την πρώτη μέρα που πραγματοποιούν αγωγές.
Τα θέματα αυτά απασχολούν και τα επιτελεία των ίδιων των τραπεζών. Αρκετά στελέχη χαρακτηρίζουν «θνησιγενές» το πέναλτι στα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και σημειώνουν ότι σταδιακά θα καταργηθεί.
Τα όσπρια επιστρέφουν δυναμικά στο παγκόσμιο διατροφικό προσκήνιο ως μια διατροφική επιλογή υψηλής αξίας για την υγεία, τη μακροζωία και την καθημερινή ευεξία.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».