Δύο αγωνιστικές σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για τα έκτροπα στο Κύπελλο μπάσκετ
Με ποινή αποκλεισμού δύο ποινών τιμώρησε η αθλητική δικαστής του ΕΣΑΚΕ τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για τον «πόλεμο» των οπαδών τους πριν και κατά τη διάρκεια του προημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ. Επίσης θα πληρώσουν πρόστιμο 5.200 ευρώ.
Με ποινή αποκλεισμού δύο ποινών τιμώρησε η αθλητική δικαστής του ΕΣΑΚΕ τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για τον «πόλεμο» των οπαδών τους πριν και κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους προημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ.
Παράλληλα, οι δύο «αιώνιοι» θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 5.200 ευρώ έκαστος.
Ο Ολυμπιακός θα αγωνισθεί κεκλεισμένων των θυρών κόντρα σε Πανελλήνιο και Μαρούσι, ενώ ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την ποινή του στα ματς με Λάρισα και ΠΑΟΚ.
Αμφότερες οι δύο ΚΑΕ καταδίκασαν τα επεισόδια αλλά αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών τους, προτιμώντας τις αλληλοκατηγορίες, σχετικά με το ποια πλευρά ξεκίνησε τα έκτροπα.
«Οι οπαδοί μας δεν άντεξαν στις προκλήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ελληνιάδης, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, για να απαντήσει ο Τάκης Μπαλτάκος από πλευράς Παναθηναϊκού: «Οι οπαδοί μας προκλήθηκαν»!
Με βολή του Κέντρικ Ναν στα 2,1'' και κλέψιμο του Χέιζ- Ντέιβις στην τελευταία φάση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρα της Βαλένθια στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα στο πρώτο παιχνίδι τη Μονακό, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στις δηλώσεις του ότι στο δεύτερο την ερχόμενη Πέμπτη (30/4) περιμένει σαφώς μεγαλύτερη αντίσταση.