
Ασφαλής η διαδικασία δωρεάς τμήματος του ήπατος
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που δωρίζουν τμήμα του ήπατος του σε συγγενικό πρόσωπο που χρήζει μεταμόσχευσης, δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς η διαδικασία είναι ασφαλής, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Surgery.
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που δωρίζουν τμήμα του ήπατος του σε συγγενικό πρόσωπο που χρήζει μεταμόσχευσης, δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς η διαδικασία είναι ασφαλής, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Surgery.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα της Ιατρικής Σχολής David Geffen με επικεφαλής τον Δρ Κρίστοφερ Σακλετον εξηγεί ότι ακολουθεί βέβαια μια περίοδος ανάρρωσης μετά την αφαίρεση τμήματος του ήπατος, αλλά η χειρουργική διαδικασία δεν έχει συνήθως επιπλοκές ή δεν οδηγεί σε μόνιμες συνέπειες για τους δότες.
Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 202 άτομα που είχαν υποβληθεί σε ιατρική εκτίμηση για δωρεά τμήματος ήπατος και τελικά 42 υπεβλήθησαν στην επέμβαση. Σε πέντε υποψήφιους δότες, η αφαίρεση τμήματος του ήπατος ματαιώθηκε για ανατομικούς λόγους.
Μεταξύ των 37 πραγματικών δοτών, δεν καταγράφηκαν θάνατοι ή σημαντική ηπατική δυσλειτουργία. Ωστόσο, οκτώ παρουσίασαν συνολικά 11 παρενέργειες περιλαμβανομένης της λοίμωξης του τραύματος, της διαρροής της χολής και της υπερδοσολογίας ναρκωτικών.
Όλες οι επιπλοκές εκτός από μία (περίπτωση επώδυνης νευρικής βλάβης) τελικά επιλύθηκαν χωρίς μόνιμες αναπηρίες.
Η συνολική συχνότητα των παρενεργειών ήταν 0,3 ανά περίπτωση, ποσοστό σχετικά χαμηλό.
health.in.gr
- Μυτιλήνη: Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα από την διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
- Χολαργός: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
- Ο Γιώργος Παπασταμούλος συνδέει την Αθήνα με τους Κενυάτες δρομείς σε ένα ντοκιμαντέρ στα 2.500 μ. υψόμετρο
- «Το πιο τρελό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου»: Περήφανος ο ΛεΜπρόν που έπαιξε στα Playoffs με τον γιο του
- Τσουκαλάς: Σεξιστική επίθεση με στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού η επίθεση Λαζαρίδη στη Ντόρα Μπακογιάννη
- Πεζεσκιάν: Μήνυμα προς Τραμπ – «Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από ένα έθνος τα δικαιώματά του;»