Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Λουκέτο» στο καπνεργοστάσιο της Diamond Hellas ΑΕ Καπνική

«Λουκέτο» στο καπνεργοστάσιο της Diamond Hellas ΑΕ Καπνική

Στο δρόμο βρέθηκαν ξαφνικά οι 450 (100 μόνιμοι και 350 έκτακτοι) εργαζόμενοι στο καπνεργοστάσιο της εταιρείας Diamond Hellas ΑΕ Καπνική, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Συνάντηση με τους υπουργούς Απασχόλησης και Μακεδονίας-Θράκης ζητά το ΕΚΘ.

71

Στο δρόμο βρέθηκαν ξαφνικά οι 450 (100 μόνιμοι και 350 έκτακτοι) εργαζόμενοι στο καπνεργοστάσιο της εταιρείας Diamond Hellas ΑΕ Καπνική, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το εργοστάσιο επισκέφθηκε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και συναντήθηκε με τους απολυμένους. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι πέρυσι έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη άλλα δύο καπνεργοστάσια ιδιοκτησίας της ίδιας πολυεθνικής εταιρείας.

Η εταιρεία δεν οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η επιχείρηση έκρινε ότι είναι περισσότερο συμφέρον οικονομικά να κλείσει το εργοστάσιο και να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της στα Βαλκάνια, καθώς διαθέτει ένα καπνεργοστάσιο στη Βουλγαρία και ένα στην ΠΓΔΜ.

Το προεδρείο του ΕΚΘ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τους υπουργούς Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσαρτσιώνη για να συζητήσει το θέμα των 450 απολυθέντων.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο