Δεν εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Μεσσηνία
Η αίτηση χορήγησης άδειας στην εταιρεία Ελληνική Ενέργεια Ηρακλής για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 600MW στο Νομό Μεσσηνίας, με πρώτη ύλη το λιγνίτη, δεν εγκρίθηκε, έπειτα από αρνητική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
27
Η αίτηση χορήγησης άδειας στην εταιρεία Ελληνική Ενέργεια Ηρακλής για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής εγκατεστημένης ισχύος 600MW στο Νομό Μεσσηνίας, με πρώτη ύλη το λιγνίτη, δεν εγκρίθηκε, έπειτα από αρνητική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του είχε τοποθετηθεί, μέσω απάντησης του υφυπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη στη Βουλή στις 19 Μαΐου, ότι θα λάμβανε την τελική απόφαση μετά τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ενάντια στο έργο είχαν ταχθεί η Νομαριχακή Αυτοδιοίκηση, οι δήμοι της περιοχής, τα τοπικά συμβούλια, η ΤΕΔΚ Νομού Μεσσγνίας, τοπικοί σύλλογοι, οικολογικές οργανώσεις κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

