Ο δήμαρχος των Τιράνων νέος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας
Με την ανάδειξη του δημάρχου των Τιράνων Έντι Ράμα στην προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακή το όγδοο συνέδριο της αντιπολιτευόμενης παράταξης. Γενικός γραμματέας εξελέγη ο Παντελή Μάικο.
51
Με την ανάδειξη του δημάρχου των Τιράνων Έντι Ράμα στην προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακή το όγδοο συνέδριο της αντιπολιτευόμενης παράταξης. Γενικός γραμματέας εξελέγη ο Παντελή Μάικο.
Ο Έντι Ράμα αναδείχθηκε στο αξίωμα του προέδρου με 297 ψήφους υπέρ και 151 κατά. Ο Παντελή Μάικο εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα με 284 ψήφους υπέρ και 164 κατά. Υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές ήταν αντίστοιχα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Μεϊντάνι και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Αρτα Ντάντε.
Το Σάββατο, πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου που χαρακτηρίστηκε από σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων υποστηρικτών του Ράμα και του Μεϊντάνι, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο γενικός γραμματέας Γκραμόβ Ρούτσι.
Ο Γκ.Ρούτσι υπέβαλε παραίτηση ε μετά την καταψήφιση από τα μέλη του συνεδρίου μιας πλατφόρμας μεταρρυθμίσεων, που προέβλεπε μεταξύ άλλων και την υιοθέτηση της αρχής «ένα μέλος μία ψήφος», μέσω της οποίας ο πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγόταν απευθείας από τα μέλη σε όλη τη χώρα.
Η παραίτηση του Γκραμόβ Ρούτσι ήταν κάτι απρόοπτο, καθώς ο Φάτος Νάνο είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος μετά την ήττα των Σοσιαλιστών στις εκλογές της 3ης Ιουλίου. Πάντως, η θητεία του προέδρου και του γενικού Γραμματέα θα είναι διετής, μέχρι την λήξη της θητείας του συνεδρίου του κόμματος το 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
- Η «μάχη» στην Premier League: Το πρόγραμμα Σίτι και Άρσεναλ μέχρι το τέλος του… δρόμου (pic)
- Β. Κικίλιας: «Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους»
- ΠΑΣΟΚ: Καν’ το όπως ο Σάντσεθ;
- Stoiximan GBL: Τα σενάρια για την αποφυγή του υποβιβασμού – Τι χρειάζονται Πανιώνιος και Μαρούσι
- Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442