Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Λος Αντζελες Λέικερς έδειξαν τον δρόμο για το «αντίο» του Ντίβατς

Οι Λος Αντζελες Λέικερς έδειξαν τον δρόμο για το «αντίο» του Ντίβατς

Το χρόνιο πρόβλημα του Βλάντε Ντίβατς με τη μέση του ανάγκασε τους Λος Aντζελες Λέικερς να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο Σέρβος σέντερ είχε κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά στην αποχώρηση του από την ενεργό δράση, αλλά το «αντίο» του είναι πλέον οριστικό.

26

Το χρόνιο πρόβλημα του Βλάντε Ντίβατς με τη μέση του ανάγκασε τους Λος Aντζελες Λέικερς να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο Σέρβος σέντερ, που «κοσμεί» τα γήπεδα του ΝΒΑ από το 1989, είχε κάποιες αμφιβολίες -πριν από περίπου τρεις μήνες- όσον αφορά στην αποχώρηση του από την ενεργό δράση, αλλά το «αντίο» του είναι οριστικό.

Οι Λος Aντζελες Λέικερς είχαν την οψιόν να δώσουν στον Ντίβατς 5.4 εκ. δολάρια για την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο ή την εξαγορά του συμβολαίου έναντι 2 εκ. δολαρίων και μετά την απόφαση και του Σέρβου για αποχώρηση από την ενεργό δράση έκαναν χρήση της δεύτερης.

«Δεν θα μου άρεσε να κοροϊδέψω το άθλημα του μπάσκετ. Αν έπαιζα άλλη μια χρονιά, δεν θα ήμουν ο εαυτός μου», δήλωσε ο Βλάντε Ντίβατς και πρόσθεσε: ««Το πρόβλημα έχει να κάνει με την υγεία μου. Θα μπορούσα να παίξω για ακόμη ένα ή δύο χρόνια, αλλά δεν θα ήμουν αυτός που πρέπει».

Τα προβλήματα του 37χρονου σέντερ ξεκίνησαν πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση, κάτι που τον ανάγκασε να αγωνιστεί μόλις σε 15 αγώνες με τους Λέικερς, με μέσο όρο 2,3 πόντων και 2,1 ριμπάουντ, τη στιγμή που στις προηγούμενες 15 αγωνιστικές περιόδους (7 με Λέικερς, 2 με Χόρνετς και 6 με Κινγκς) είχε μέσο όρο 11,9 πόντων και 8,3 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντίβατς μαζί με τους Χακίμ Ολάζουον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με περισσότερους από 13.000 πόντους, 9.000 ριμπαόυντ, 3.000 ασίστ και 1.500 τάπες!

Οι «λιμνάνθρωποι» απέκτησαν τον Ντίβατς το καλοκαίρι του 2004, μετά την ανταλλαγή του Σακίλ ΟΝιλ στο Μαϊάμι. Πολλές φορές μάλιστα είχε δηλώσει ότι δεν θα συνέχιζε το μπάσκετ αν δεν επέστρεφε στους Λέικερς, εκεί όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 1989, όταν είχε επιλεχθεί 26ος στα ντραφτ. Το 1996 οι Λέικερς αντάλλαξαν τον Σέρβο στους Χόρνετς για τα δικαιώματα του αστέρα του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Ντίβατς αποκτήθηκε από τους Κινγκς.

Ο προπονητής των Λέικερς, Φιλ Τζάκσον, είπε αναφορικά με την απόφαση του Ντίβατς να αποχωρήσει: «Ηταν μία καλή απόφαση και για τις δύο πλευρές. Είμαι πολύ απογοητευμένος που ο Βλάντε δεν είχε την ίδια απόδοση με αυτή που είχε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων».

Το κενό του Ντίβατς στους Λέικερς θα καλύψει ο Ανταμ Παράντα, που αποκτήθηκε εχθές από τους «λιμανθρώπους», και είχε ξεχωρίσει στο ΝBDL, στον… προθάλαμο δηλαδή του ΝΒΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντίβατς έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα της Γιουγκοσλαβίας το 1986 και κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια σε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα (1990 και 2002).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024