Το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο εξετάζει η πορτογαλική τράπεζα BCP
Το ενδεχόμενο εισαγωγής στο ελληνικό χρηματιστήριο με χρονικό ορίζοντα το πρώτο εξάμηνο του 2006 εξετάζει η πορτογαλική τράπεζα BCP, μητρική της NovaBank, όπως είπε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης.
Το ενδεχόμενο εισαγωγής στο ελληνικό χρηματιστήριο με χρονικό ορίζοντα το πρώτο εξάμηνο του 2006 εξετάζει η πορτογαλική τράπεζα BCP, μητρική της NovaBank, όπως είπε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης.
Σε εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πέντε ετών παρουσίας της Nova στην ελληνική αγορά, ο κ. Τανισκίδης είπε ότι η πορτογαλική τράπεζα εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις.
Αυτή την περίοδο ο όμιλος της BCP δίνει έμφαση στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την απόκτηση του ελέγχου της μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας, της BCR, διαδικασία στην οποία συμμετέχει και η Εθνική Τράπεζα.
Για τη NovaBank, ο κ. Τανισκίδης είπε ότι θα κλείσει το 2005 εμφανίζοντας την πρώτη της κερδοφόρα χρήση, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει έξι νέα καταστήματα εντός του έτους και 30 τον επόμενο χρόνο, αυξάνοντας το δίκτυο της σε 152 καταστήματα.
Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επισήμως η δραστηριοποίησή της στην τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων και στην επενδυτική τραπεζική. Περαιτέρω επέκταση του δικτύου της σχεδιάζει και η τράπεζα που ελέγχει η NovaBank στην Τουρκία, η BankEuropa, που έχει δίκτυο 12 καταστημάτων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.