Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με «μοντέλο» τον ΟΤΕ η άρση της μονιμότητας στη ΔΕΗ, λέει ο Δημήτρης Σιούφας

Με «μοντέλο» τον ΟΤΕ η άρση της μονιμότητας στη ΔΕΗ, λέει ο Δημήτρης Σιούφας

Το «μοντέλο» του ΟΤΕ θα ισχύσει και στη ΔΕΗ, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα ενέργειας, «αδειάζοντας» τον πρόεδρο της Επιχείρησης Γ.Παλαιοκρασσά. Απεργίες ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

27

Το «μοντέλο» του ΟΤΕ θα ισχύσει και στη ΔΕΗ, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα ενέργειας, «αδειάζοντας» τον πρόεδρο της Επιχείρησης Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θα ισχύσει το μοντέλο του ΟΤΕ και στη ΔΕΗ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα ισχύσει για όλες τις ΔΕΚΟ και ως εκ τούτου και για τη ΔΕΗ.

«Τελεία και παύλα» είπε με έμφαση, απευθυνόμενος προφανώς και στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης διευκρίνισαν στη συνέχεια ότι πρόκειται για την λεγόμενη άρση της μονιμότητας για όσους προσλαμβάνονται στο εξής στις ΔΕΚΟ και πως δεν τίθεται ζήτημα εθελούσιας εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Παλαιοκρασσάς είχε δηλώσει ότι στη ΔΕΗ δεν θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στο πρότυπο του ΟΤΕ, γιατί δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Όμως, αν και προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα εθελουσίας εξόδου, η αναφορά του κ. Σιούφα στον ΟΤΕ σχετίζεται κυρίως με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την άρση της μονιμότητας.

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές

«Πέρα από το γεγονός ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχαν λεχθεί παλαιότερα αλλά και τα όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ Γ.Παλαιοκρασσάς, οι θέσεις αυτές αποτελούν δυναμίτη για τις εργασιακές σχέσεις καθώς καλλιεργούν τον ρατσισμό ανάμεσα στους νέους και τους παλιούς εργαζόμενους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ ΑΕ δεν γίνεται ΟΤΕ, δεν πλεονάζει το προσωπικό της και δεν τίθεται θέμα εθελουσίας εξόδου, τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΑΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν θα επιτρέψουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων και την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους με το «μοντέλο ΟΤΕ» και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ του συνδικάτου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσανατολίζεται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και ο χρόνος έναρξης θα αποφασιστεί την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο