Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς, με αφορμή το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς. Πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς, με αφορμή το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,42% στις 3.324,11 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 50,5 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές τοποθετούνται κυρίως στην υψηλή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Κέρδη σημειώνουν μεταξύ άλλων ο ΟΤΕ (+0,36% σε 16,94 ευρώ), Alpha Bank (+0,52% σε 23,22 ευρώ), ΕΛΠΕ (+3,13% σε 12,54 ευρώ) και Eurobank (+1,44% σε 25,38 ευρώ). Απώλειες 0,40% για την Αγροτική (5 ευρώ).
Στον αντίποδα, η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 2,18% σε 18,88 ευρώ, καθώς η Credit Suisse First Boston μείωσε την τιμή-στόχο σε 25 ευρώ (από 27,50), αν και διατήρησε την αξιολόγηση «outperform» (απόδοση υψηλότερη της αγοράς).
«Αναθεωρούμε προς τα κάτω τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 2005 κατά 29% στα 0,83 ευρώ από 1,17 ευρώ προηγουμένως, ενώ μειώνουμε τις προβλέψεις για το 2006 κατά 34% και για το 2007 κατά 26%» είπε η CSFB.
Η διοίκηση της ΔΕΗ είπε την Τετάρτη ότι θα επανεξετάσει την αρχική της εκτίμηση για διανομή μερίσματος άνω του ενός ευρώ ανά μετοχή φέτος, μετά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση κερδοφορίας πρώτου εξαμήνου.
Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν επίσης η Folli Follie και η Hyatt, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Πριν το άνοιγμα της Πέμπτης προγραμματίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ.
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,37%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,49% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,43%.
Στο σύνολο των μετοχών, 114 ενισχύονται, 68 υποχωρούν και 210 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: Πρότυπο η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Τι είπε για Γάζα και Ιράν
- Τροχαίο στη Λήμνο: Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο