Σταδιακά η αύξηση των κατώτατων ορίων ασφάλισης στα αυτοκίνητα έως το 2012
Σταδιακά θα γίνει η αύξηση των κατώτατων ορίων ασφάλισης στα αυτοκίνητα έως το 2012, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι οι προβλέψεις για το ύψος της αύξησης είναι επισφαλείς.
Σταδιακά θα γίνει η αύξηση των κατώτατων ορίων ασφάλισης στα αυτοκίνητα έως το 2012, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Με βάση αυτή την οδηγία, θα αυξηθούν προοδευτικά στο διάστημα 2007-2012 τα κατώτατα όρια της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων. Η αύξηση θα είναι υποχρεωτική και αφορά στα όρια αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.
Σήμερα το ποσά αυτά, όπως ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 1996, ανέρχονται στη χώρα μας για τις μεν σωματικές βλάβες σε 500.000 ευρώ και για τις υλικές ζημίες σε 100.000 ευρώ ανά ατύχημα. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να προβλέψουν για μεν τις σωματικές βλάβες είτε 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα, είτε 5 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα, για δε τις υλικές ζημίες 1 εκατ. ανά ατύχημα.
Ως προς το χρονοδιάγραμμα προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας, η ΕΑΕΕ αναφέρει ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11/6/2007, οπότε και αρχίζει η μεταβατική πενταετής περίοδος. Μέχρι το Δεκέμβριο 2009 τα κατώτατα όρια θα πρέπει για μεν τις σωματικές βλάβες να έχουν γίνει 500.000 ευρώ ανά θύμα ή 2.500.000 ευρώ ανά ατύχημα, ενώ μέχρι τον Ιούνιο 2012 θα πρέπει να έχουν φτάσει στα τελικά όρια της ευρωπαϊκής οδηγίας.
Η Ένωση επισημαίνει ότι η περίοδος προσαρμογής, εφόσον γίνει χρήση και της μεταβατικής περιόδου, είναι ιδιαίτερα μακρά, επιτρέποντας σε όλες τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για ομαλή μετάβαση στα όρια.
Όπως τονίζει, «οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή ως προς το ποσοστό αύξησης των ασφαλίστρων είναι παρακινδυνευμένη και αβάσιμη, καθώς εξαρτάται απόλυτα από τις επιλογές του κράτους τόσο ως προς τα όρια όσο και προς το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου