Υποχώρησε κατά 3% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το επτάμηνο
Mείωση 3% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2005 και ανήλθε σε 16.078,1 εκατ. ευρώ, έναντι 16.580,8 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 9,8%.
88
Μείωση 3% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2005, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2004.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2005 μειώθηκε σε 16.078,1 εκατ. ευρώ απο τα 16.580,8 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2004.
Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου παρουσίασε μείωση 1.392,8 εκατ. ευρώ ή 9,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2004.
Το έλλειμμα προήλθε απο τη διαφορά των εισαγωγών με τις εξαγωγές. Αναλυτικότερα:
– Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2005 ανήλθε στο ποσό των 23.694,7 εκατ. ευρώ έναντι 23.677 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα του έτους 2004. Δηλαδή η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων παρουσίασε αύξηση μόνο 0,1%.
– Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου ανήλθε στο ποσό των 7.616,6 εκατ. ευρώ έναντι 7.096,2 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2004 (αύξηση 7,3%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γροιλανδία: Τι γνωρίζουμε για το «πλαίσιο συμφωνίας» – Το «κυπριακό» σενάριο και η «Αρκτική Φρουρά»
- Η βυθισμένη στη λάσπη Βάρη από ψηλά – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές από την κακοκαιρία
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους


