
Κόντρα στη Βουλή για την πολιτική προσλήψεων στην Υγεία
Αθήνα: Με αντιπαράθεση για την πολιτική προσλήψεων στο χώρο της Υγείας, έκλεισε την Τρίτη στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας, το οποίο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων.
Αθήνα: Με αντιπαράθεση για την πολιτική προσλήψεων στο χώρο της Υγείας, έκλεισε την Τρίτη στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας, το οποίο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων.
Απέναντι στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι πριν συμπληρωθούν τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έχει δρομολογηθεί η κάλυψη 9.000 μονίμων οργανικών θέσεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ειδικά για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πιάσει δουλειά 350 άτομα – «ικανοποιείται ένα αίτημα πενταετίας, που είχε διατυπωθεί από το 2001».
«Η κριτική για τις προσλήψεις προσωπικού δεν είναι άδικη. Αθροιζόμενες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αφορούν σε 15.000 θέσεις και οι 9.000 που λέτε ότι προκηρύξατε, υπολείπονται του αριθμού αυτού» παρατήρησε ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Κώστας Γείτονας σημείωσε ότι, ενώ οι μονάδες υγείας δουλεύουν σήμερα με λιγότερο προσωπικό εξ αιτίας αποχωρήσεων, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ουσιαστικά, μονάχα οι προσλήψεις του 2003.
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αναφερόμενος σε διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης αίματος και παραγώγων του στο εξωτερικό, είπε: «Με ενοχλεί που έσοδα θα προέρχονται και από το αίμα. Θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στο πλαίσιο διμερών, ή πολυμερών συμφωνιών, μια δοσοληψία που θα προωθούσε την αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο, σε χώρες που έχουν ανάγκη», για να απαντήσει ο κ. Καλαμάνης:
«Εχει κόστος η παραγωγή των παραγώγων. Να το στέλνουμε και τζάμπα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;».
health.in.gr
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: To βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα 30 χρόνια από τον θάνατό της
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα του για το παιχνίδι με την Πάκσι (pic)
- Μετά τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ άλλαξε τους όρους – Της ζητά να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Η «Επανάσταση των Φλαμίνγκο»: Πώς ο Κούσνερ ένωσε τους Αλβανούς εναντίον του Ράμα
- Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδίκη των απειλών των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία
- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 28χρονο για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

