Μέσω SMS θα ενημερώνει η Εφορία τους φορολογούμενους για τις υποχρεώσεις τους
Μηνύματα από την Εφορία θα λαμβάνουν από το νέο έτος οι φορολογούμενοι στα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ήδη συζητάει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
88
Μηνύματα από την Εφορία θα λαμβάνουν από το νέο έτος οι φορολογούμενοι στα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία», η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων συζητάει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις νέες υπηρεσίες, ώστε να ενημερώνονται άμεσα και έγκαιρα οι πολίτες για τις φορολογικές προθεσμίες και τις νέες ρυθμίσεις.
Έτσι από το νέο έτος οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους για:
– τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Oυσιαστικά θα τους υπενθυμίζουν ότι λήγει η δόση πληρωμής του φόρου εισοδήματος ή Φόρου Προστιθέμενης Aξίας ή ότι έχει εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση κ.λπ.
– τυχόν αλλαγές που επήλθαν ως προς τις υποχρεώσεις τους. πως η παράταση κάποιας προθεσμίας υποβολής δήλωσης ή εξόφλησης φόρου.
– γενικότερες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Για παράδειγμα, αύξηση φόρων ή άλλων νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το υπουργείο.
Στη συνάντηση που είχαν οι αρμόδιοι του υπουργείου με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εξετάσθηκε εκτός των δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών και το τυχόν κόστος της νέας υπηρεσίας, το οποίο μπορεί να είναι είτε δωρεάν, είτε να συνοδεύεται από ένα πάγιο τέλος ίσως και 0,5 ευρώ σε ετήσια βάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελβετικό φράγκο: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα ρύθμισης διανείων – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι servicers
- Ο Γουίτκοφ βλέπει «ουσιώδη πρόοδο» στις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπουλου: Συνεργάζονται στην παράσταση «Σωσμένος» στο Cartel
- Φυλακές Δομοκού: «Ήταν συμβόλαιο θανάτου» – Τι λέει η μητέρα του δολοφονημένου ισοβίτη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης σε κλίμα Αποκρεών
- Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν επαφή με τους πρώην τους

