Κάτω από το ένα ευρώ έπεσε η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα
Κάτω από το ένα ευρώ, και συγκεκριμένα στα 0,990 ευρώ ανά λίτρο, διαμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας, σημειώνοντας δηλαδή μείωση κατά 6,43%, από τα 1,058 ευρώ ανά λίτρο στις 9 Σεπτεμβρίου.
71
Κάτω από το ένα ευρώ, και συγκεκριμένα στα 0,990 ευρώ ανά λίτρο, διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις σε περίπου 2.300 πρατήρια, την περασμένη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας, σημειώνοντας δηλαδή μείωση κατά 6,43%, από τα 1,058 ευρώ ανά λίτρο στις 9 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η μείωση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα αποδίδεται αφενός μεν, στην αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής της βενζίνης αφετέρου δε, στη συνεργασία με όλους τους φορείς της αγοράς πετρελαιοειδών, στα πλαίσια της υγιούς λειτουργίας της αγοράς και της προστασίας των καταναλωτών.
Επισημαίνεται ακόμη ότι από τις αρχές του έτους η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 35,43%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε κατά 94,98%.
Η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας παραμένει η χαμηλότερη της ΕΕ και υπολείπεται κατά 17,28% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γεραπετρίτης: Πρότυπο η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Τι είπε για Γάζα και Ιράν
- Τροχαίο στη Λήμνο: Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο