Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε στο ρελαντί η εθνική με 67-50 τη Βοσνία

Πέρασε στο ρελαντί η εθνική με 67-50 τη Βοσνία

Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της. Κέρδισε τη Βοσνία με 67-50 κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Γ ομίλου του Ευρωμπάσκετ και πλέον προετοιμάζεται για τον νοκ άουτ αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ισραήλ, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης της Σερβίας.

26

Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της. Κέρδισε τη Βοσνία με 67-50 κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Γ ομίλου του Ευρωμπάσκετ και πλέον προετοιμάζεται για τον νοκ άουτ αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ισραήλ, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης της Σερβίας.

Αν προκριθεί στους «8» θα βρεί τότε στο δρόμο της τη Ρωσία, που πέρασε απ ευθείας στα προημιτελικά ως πρώτη.

Με τρεις ψηλούς τους Παπαδόπουλο, Τσαρτσαρή και Κακιούζη παρέταξε την πεντάδα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ Διαμαντίδης και Χατζηβρέττας πήραν θέση στην περιφέρεια. Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένοι και δέχτηκαν σερί 7-0, το οποίο μετέτρεψε το 6-4 υπέρ της Ελλάδας σε 11-6 για τη Βοσνία. Μπαϊράμοβιτς και Όβτσινα κέρδισαν τις μάχες στη ρακέτα στα πρώτα λεπτά.

Η Εθνική δεν πατούσε γερά στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε έντονα με την πάσα στο κενό του Νίκου Χατζηβρέττα. Η αντίδραση ήρθε όμως, καθώς η Εθνική απάντησε με 7-0 επίσης. Ήταν με τρίποντο του Χατζηβρέττα που οι παίκτες του Γιαννάκη πήραν και πάλι προβάδισμα με 15-13, αλλά και χάρη σε πόντους των Τσαρτσαρή και Παπαδόπολου.

Αυτό ήταν και το μοναδικό εύστοχο τρίποντο της Εθνικής μας στο δεκάλεπτο από τα έξι που επιχείρησαν συνολικά οι διεθνείς μας.

Ο Χούκιτς έκανε το τελικό 16-15 υπέρ της Βοσνίας στην εκπνοή από τα 6.25. Ο αρνητικός μέχρι εκείνη τη στιγμή, Αντώνης Φώτσης (8π. στο ημίχρονο) είχε ένα ξέσπασμα στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ο σέντερ της Ντιναμό Μόσχας σημείωσε πέντε από τους επτά πρώτους πόντους της Εθνικής στο δεύτερο δεκάλεπτο (με δύο τρίποντα) 25-17.

Εκεί «ξύπνησε» ο Κώστας Τσαρτσαρής (12π. στο ημίχρονο) που πήρε τη θέση του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Οχτώ πόντους (με δύο τρίποντα) και δύο δικά του αμυντικά ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία έδωσαν αέρα 10 πόντων, 33-23 στην Εθνική μας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, όμως ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης που μπορεί να είχε μόλις δύο πόντους (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), αλλά είχε κρατήσει στο απόλυτο μηδέν το αστέρι της Εθνικής Βοσνίας Νταμίρ Μρσιτς. Χούκιτς (3/3 τρίποντα) και Κοβάτσεβιτς διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου, 33-29 από τα 6.25.

Μόνο δέκα πόντους σημείωσε η Εθνική μας στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ευτυχώς δύο περισσότερους πέτυχε η Βοσνία. Με άμυνα μαν του μαν, οι αντίπαλοι της Εθνικής μας πίεσαν και υποχρέωσαν τους παίκτες του Γιαννάκη σε διαδοχικά λάθη. Ο Ομοσπονδιακός αναζητούσε τον παίκτη που θα βάλει την μπάλα στο καλάθι κι αυτοί οι δέκα πόντοι ήρθαν από ένα τρίποντο του Παπαλουκά και κάποιες πρωτοβουλίες των Κακιούζη και Παπαδόπουλο.

Με κορυφαίο τον Ντόμερκαντ σε αυτό το διάστημα, οι Βόσνιοι μείωσαν 41-43 στο 30, και ισοφάρισαν 43-43 μετά από τζαμπ σουτ του Χούκιτς με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Ο Νίκος Ζήσης έγινε ο ήρωας εκείνης της στιγμής, αφού με πέντε διαδοχικούς πόντους, 48-43, η Εθνική απέφυγε την έκπληξη.

Τι κι αν ο Μρσιτς σημείωσε τους πρώτους του πόντους αμέσως μετά. Με τι άλλο; Με τρίποντο. Τρίποντη απάντηση έδωσε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς 55-46 στο 35΄. Και η πρώτη φάση πήρε αίσιο τέλος για την Εθνική μας. Μπορεί να μην επετεύχθη ο στόχος της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προημιτελικά, αλλά και η δεύτερη μόνο ως ευκαταφρόνητη δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-29, 43-41, 67-50.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Σπανούλης, Ζήσης 5 (1), Μπουρούσης (2), Βασιλόπουλος, Φώτσης 15 (3), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 4.

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Μενσούρ Μπαϊράμοβιτς): Πριντς, Όβτσινα 4, Τελέτοβιτς 7 (1), Λέριτς 1, Μπάβτσιτς, Ντόμερκαντ 9, Κοβάτσεβιτς 3 (1), Τουλίκοβιτς, Μρσιτς 3 (1), Χούκιτς 13 (3), Ραντόγεβιτς, Μπαϊράμοβιτς 10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024