Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε περιπέτειες η εθνική μπάσκετ μετά την ήττα 68-56 από τη Σλοβενία

Σε περιπέτειες η εθνική μπάσκετ μετά την ήττα 68-56 από τη Σλοβενία

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα συναισθήματα μετά τη λήξη της 2ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του Ευρωμπάσκετ για την ελληνική ομάδα. Οι διεθνείς ηττήθηκαν 68-56 από τη Σλοβενία, που πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο την αμφισβήτησή της. Την Κυριακή κόντρα στη Βοσνία.

26

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα συναισθήματα μετά τη λήξη της δεύτερης αγωνιστικής του Γ ομίλου του Ευρωμπάσκετ για την ελληνική ομάδα. Οι διεθνείς ηττήθηκαν με 68-56 από τη Σλοβενία, που πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο την αμφισβίτησή της.

Τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής στην Α΄ φάση η Βοσνία, την Κυριακή στις 21:30 ώρα Ελλάδας. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Σλοβενίας σε ισάριθμες αναμετρήσεις, που πλέον την καθιστούν φαβορί για την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου.

Στα πρώτα λεπτά, ο Μιχάλης Κακιούζης κατάφερνε να τρυπάει τη ζώνη των Σλοβένων και ήταν οι 6 διαδοχικοί πόντοι του αρχηγού μας που διαμόρφωσαν το 6-4 υπέρ της Εθνικής μας. Όμως στη συνέχεια διαφάνηκε το πρόβλημα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να αντιστρέψει υπέρ του το μισ-ματς με τον Νεστέροβιτς.

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς έδινε βοήθειες στον Γιάκα Λάκοβιτς που υπέπεσε γρήγορα σε δύο φάουλ. Ο Νάχμπαρ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα της Ελλάδας. Ήρωας αναδείχτηκε σ΄ εκείνο το σημείο ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο παίκτης που επιτυχώς σταμάτησε τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Λάκοβιτς, με εξαίρεση ένα σουτ δύο πόντων, το πρώτο εύστοχο καλάθι του αγώνα.

Με έμεσο τρίποντο κι ένα ακόμη δίποντο ο Χατζηβρέττας μετέτρεψε το 8-11 υπέρ των Σλοβένων σε 13-11 υπέρ της Εθνικής μας. Στην εκπνοή, όμως του δεκαλέπτου, ο Σάνι Μπετσίροβιτς έμεινε ελεύθερος έξω απ΄ τα 6.25 και έγραψε το 20-14. Αυτός ήταν ο παίκτης-κλειδί της εμφανούς ανωτερότητας της Σλοβενίας.

Ο Άλες Πίπαν τράβηξε τον Μπετσίροβιτς σε θέση πλέι μέικερ και μαζί με τον Μίλιτσιτς στην περιφέρεια κατάφερναν να διασπούν την άμυνα ζώνης της Ελλάδας. Η φροντ λάιν των αντιπάλων ήταν απροσπέλαστη. Οι δεκατέσσερις πόντοι της Ελλάδας που βγήκαν μέσα στη ρακέτα από τους 27 συνολικά ήταν απλώς αποτέλεσμα παληκαρίσιας ενέργειας από μεμονομένους Έλληνες παίκτες.

Το φάουλ του Νάχμπαρ και η τεχνική ποινή στον πάγκο της Σλοβενίας (3/3 βολές ο Διαμαντίδης) επέτρεψε στους παίκτες του Γιαννάκη να μειώσουν σε 23-28, έστω κι αν τα μπουκάλια έπεφταν βροχή στα παρκέ. Τα νεύρα δεν έλλειψαν και λίγο αργότερα, όταν Ζήσης και Μίλιτς πήγαν να πιαστούν στα χέρια, κάτι που τους κόστισε από ένα αντιαθλητικό φάουλ.

Ο Γιαννάκης άλλαξε σχεδόν όλη την αρχική πεντάδα: Τσαρτσαρής, Ζήσης, Παπαλουκάς, Ντικούδης. Μόνο ο Διαμαντίδης έμεινε μέσα, παίκτης που είχε 7 πόντους (4/4 βολές) και 6 ασίστ στο ημίχρονο… αλλά και τρία φάουλ.

Με 3/3 τρίποντα ο Μπετσίροβιτς «έγραψε» το 31-23. Το τέλος του ά μέρους βρήκε τους Σλοβένους στο +10, 37-27. Ακόμη χειρότερα, όμως βρήκε την Εθνική μας να έχει 9/26 σουτ εντός πεδιάς (εκ των οποίων 7/17 δίποντα), 2/9 τρίποντα και πέντε λιγότερα ριμπάουντ (12 έναντι 17).

Η τρίτη περίοδος ήταν η απόλυτη καταστροφή για την Εθνική μας, έστω κι αν ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Νίκου Ζήση.

Αιτία; Έξι ριμπάουντ μάζεψαν οι διεθνείς μας σ΄ ολόκληρη την τρίτη περίοδο έναντι 15 των Σλοβένων στο ίδιο διάστημα. Ο Γιάκα Λάκοβιτς εκμεταλλεύθηκε τα κενά που άφησαν οι παίκτες του Γιαννάκη εξαιτίας της άσχημης ψυχολογίας και μπήκε στη ρακέτα. Το βαρύ και ασήκωτο… 39-54 στο 30΄ μετετράπη σε 45-54 με σερί 6-0 της Εθνικής μας.

Ντικούδης, Ζήσης και Σπανούλης αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη, καθώς υπήρχε χρόνος… επτά ολόκληρα λεπτά. Ο Παπαδόπουλος, όμως δεν εκμεταλεύθηκε το γκολ φάουλ αστοχώντας στη βολή. Ο Νεστέροβιτς έφραψε το 58-48 και μαζί με τον Νάχμπαρ είπαν «όχι» στους διεθνείς μας.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 27-37, 39-54, 56-68.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Σπανούλης 6, Ζήσης 9 (1), Φώτσης 3 (1), Χατζηβρέττας 5, Ντικούδης 3, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 7 (1), Παπαδόπουλος 15, Κακιούζης 8

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Αλες Πίπαν): Γιούρακ 5, Λάκοβιτς 7, Μπετσίροβιτς 18 (4), Νεστέροβιτς 6, Νάχμπαρ 4, Λόρμπεκ 3, Μίλιτς 11, Μάραβιτς, Σλόκαρ, Μπρέζετς 4.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024