Καλύτερης μοίρας άξιζε η Ξάνθη στο Ρίβερσαϊντ, αλλά ηττήθηκε 2-0 από την Μίντλεσμπρο
Με κάτι καλύτερο άξιζε να φύγει η Ξάνθη από το «Ρίβερσαϊντ», όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Μίντλεσμπρο για το Κύπελλο UEFA. Μαχράτζε, Λαμπριάκος έχασαν κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του Ματζουράκη, που δεν κάθισε στον πάγκο εξαιτίας τιμωρίας.
Με κάτι καλύτερο άξιζε να φύγει η Ξάνθη από το «Ρίβερσαϊντ», όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Μίντλεσμπρο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον α γύρο του Κυπέλλου UEFA.
Μαχράτζε και Λαμπριάκος έχασαν κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, που δεν κάθισε στον πάγκο εξαιτίας τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Λιόν το 2000.
Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν ο Μπόατενγκ στο 28΄ και ο Βίντουκα στο 83΄.
Η Ξάνθη στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως κάποια προβλήματα και αβίαστα λάθη στην αμυντική γραμμή της, ιδίως στην αριστερή πλευρά, ήταν αυτά που έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί.
Στο 10 ο Παπαδημητρίου γύρισε απρόσεκτα στον Πιζανόφσκι, ο Μακαρόνε κέρδισε την μπάλα απέφυγε και τον Τσέχο τερματοφύλακα, αλλά δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου.
Στο 28 η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Μακαρόνε έκλεψε τη μπάλα από τον Παπαδημητρίου, έκανε το σουτ, ο Πιζανόφσκι απέκρουσε και ο επερχόμενος Μπόατενγκ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
Η εικόνα άλλαξε πλήρως στις αρχές του β μέρους. Η θρακιώτικη ομάδα αιφνιδίασε τους Αγγλους και μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησε τέσσερις (!) σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ.
Στο 52 ο Μαχράτζε έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Σβάρτσερ.
Στο 54 οι παίκτες της Ξάνθης συνδυάστηκαν άψογα, ο Λαμπριάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο σημείο του πέναλτι, απέφυγε έναν αντίπαλο και δοκίμασε ένα πλασαριστό σουτ, στέλνοντας όμως τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 56 ο Μαχράτζε ελίχθηκε εκ νέου μέσα στην περιοχή και επιχείρησε συρτό σουτ, που έστειλε την μπάλα να «γλύψει» το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Και στο 58 ένας «κεραυνός» του Εμερσον έξω από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ.
Γενικά, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη στάθηκε εξαιρετικά στο β ημίχρονο στο «Ρίβερσαϊντ» και σε μεγάλο βαθμό περιόρισε τους γηπεδούχους σε ρόλο… κομπάρσου.
Στο 73 ο Μαχράτζε έκανε μία ακόμη εκπληκτική κούρσα, προτίμησε όμως να ολοκληρώσει μόνος του από πλάγια θέση, αντί να «κόψει» στο σημείο του πέναλτι, όπου βρισκόταν ο Λαμπριάκος.
Και δυστυχώς για την Ξάνθη, ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου υπήρξε και πάλι αμείλικτος.
Η Μίντλεσμπρο απείλησε αρχικά στο 81, όταν ο Πιζανόφσκι εξουδετέρωσε την επικίνδυνη κεφαλιά του Αγεγκμπένι, και δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Βίντουκα, το σουτ του οποίου κόντραρε στο πόδι του Παβιό και ξεγέλασε τον Τσέχο τερματοφύλακα.
Δημοσιεύματα από το εξωτερικό θέλουν την ΑΕΚ να έχει καταθέσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φρανκ Κεσιέ, πρώην παίκτη των Μπαρτσελόνα και Μίλαν - Διαψεύδει η ΑΕΚ.
Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς στο τρίτο σετ (5-4), αλλά δέχθηκε μπρέικ από τον Ρουντ, που έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και εκεί με 7-3 έκανε πήρε τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στους «8» της Μαδρίτης.
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.