88

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής του νομοσχεδίου για τις αυξήσεις των συντάξεων στο Δημόσιο.

Για ρυθμίσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων έκαναν λόγο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας τόνισε πως η κυβέρνηση «ρυθμίζει με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο πολλά συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του Δημοσίου, παρά την δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση που κληρονόμησε».

Ο κ Δούκας επανέλαβε ότι δεν θα φορολογηθούν τα παρακρατηθέντα ποσά του ΛΑΦΚΑ και πρόσθεσε ότι με την σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, ποσά μέχρι 200 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ τον Ιούνιο του 2006, ενώ η επιστροφή στους υπόλοιπους δικαιούχους θα γίνει σε πέντε το πολύ εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις ανάλογα με το ύψος του ποσού.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης.

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και οι εισηγητές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ Ελπίδα Παντελάκη και Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ταξικά και κοινωνικά άδικα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ