66

Μια ιστορική ημέρα για το Ούντινε είναι η Τετάρτη καθώς η τοπική ομάδα δίνει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της στο Champions League, και αντίπαλός της τυχαίνει να είναι ο Παναθηναϊκός.

«Μοιάζει να ζούμε σε παραμύθι. Είναι μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο και την πόλη. Η Ουντινέζε αυτές τις ημέρες δείχνει σαν έναν ασήμαντο άνθρωπο που όλοι ξαφνικά ασχολούνται μαζί του» είπε ο τεχνικός της Ουντινέζε, Σέρσε Κόσμι.

«Ξέρω ότι ο Μαλεζάνι είχε επιλέξει Σενσίνι» είπε όταν τον ρώτησαν ποιον παίκτη της Ουντινέζε θα ήθελε να μην αγωνιστεί. «Εγώ δεν ξέρω ποιον να διαλέξω από τους παίκτες του Παναθηναϊκού».

Επίσης, ο πρώην προπονητής της Περούτζια που είχε συνεργαστεί με τέσσερις Ελληνες ποδοσφαιριστές (Δέλλας, Λουμπούτης, Νάστος, Βρύζας) τόνισε:

«Δεν χρειάζεται καν να επισημάνω ότι το αποτέλεσμα του αγώνα είναι καθοριστικό τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε».

Η Περούτζια ξεκίνησε εντυπωσιακά με τέσσερις νίκες (δύο στο campionato, δύο στους προκριματικούς του Champions League) την εφετινή χρονιά.

«Αυτή η τετράδα αγώνων έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, παίζοντας την ίδια εβδομάδα στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα Ιταλίας. Είναι πολύ σημαντικό στην ψυχολογία μας, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η Ουντινέζε δεν θα μπορούσε να αντέξει στην πίεση» εκτιμά ο Κόσμι.

Τους παίκτες της ιταλικής ομάδας εκπροσώπησε ο Βιντσέντζο Ιακουϊντα, που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, απόντος του τραυματία Βαλέριο Μπερτότο.

«Σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύθηκα επειδή έμεινα το καλοκαίρι στην Ουντινέζε. Είμαι πολύ χαρούμενος που εξακολουθώ να βρίσκομαι εδώ και έχω την ευκαιρία να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια μεγαλύτερη ομάδα ίσως να μην έβρισκα θέση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ