Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς ολοκληρώθηκε η διάθεση του 10% του ΟΤΕ προς 17,02 ευρώ ανά μετοχή και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς ολοκληρώθηκε η διάθεση του 10% του ΟΤΕ προς 17,02 ευρώ ανά μετοχή και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,43% στις 3.283,18 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 37,1 εκατ. ευρώ.
Το ελληνικό Δημόσιο διέθεσε 49.058.200 κοινές μετοχές ή περίπου 10% του ΟΤΕ (-0,23% σε 17,14 ευρώ) σε θεσμικούς επενδυτές, αντλώντας 835 εκατ. ευρώ και μειώνοντας το ποσοστό που ελέγχει στο 38,5%.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στον ΟΠΑΠ (-1,71% σε 26,44 ευρώ) μετά από δημοσίευμα ότι τα έσοδα από το «Πάμε Στοίχημα» ίσως υποχώρησαν στο εννεάμηνο.
Απώλειες σημειώνουν επίσης οι μετοχές των Εθνική (-0,64% σε 30,82 ευρώ), Αγροτική (-0,90% σε 4,40 ευρώ), Εγνατία (-2,07% σε 3,78 ευρώ), ΕΛΠΕ (-1,61% σε 9,76 ευρώ). Αμετάβλητη η Forthnet στα 7 ευρώ.
O FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,49%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει απώλειες 0,21% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 0,23%.
Στο σύνολο των μετοχών, 57 ενισχύονται, 131 υποχωρούν και 201 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίκος Καζαντζάκης: Ο ορθόδοξος μαρξιστής
- Μεγάλος προημιτελικός Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ – Ο Ηρακλής κοντράρεται με τη Μύκονο Betsson στο άλλο ματς της ημέρας
- Φρικτός θάνατος στην Ινδονησία – Κροκόδειλος κατασπάραξε γυναίκα ενώ έψαχνε για μύδια
- Inside America’s Next Top Model: Γιατί η Τάιρα Μπανκς δέχτηκε να μιλήσει ανοιχτά στην κάμερα;
- Διεθνής Αμνηστία: Νέα επίθεση με Predator που αποδίδεται στην Intellexa – Τα μηνύματα που έλαβε δημοσιογράφος από την Ανγκόλα
- ΚΝΕ: Πρόκληση για τη νοημοσύνη της νεολαίας τα πανηγύρια Μητσοτάκη περί μείωσης της ανεργίας των νέων

