Υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές η διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ
Υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές η διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ στη διεθνή και εγχώρια αγορά με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών. Tα συνολικά έσοδα ανέρχονται περίπου σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε σε 17,02 ευρώ.
71
Υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές η διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ στη διεθνή και εγχώρια αγορά με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνολικά έσοδα από τη διάθεση των μετοχών ανέρχονται περίπου σε 850 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου το Δημόσιο είχε καταβάλει 1,1 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του σχετικού ομολογιακού δανείου, συνεπώς δημιουργείται «μαύρη τρύπα» 250 εκατ. ευρώ περίπου.
Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 17,02 ευρώ ανά μετοχή έναντι 17,18 ευρώ που έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη.
Η διάθεση των μετοχών στην αγορά της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης. Γενικοί συντονιστές και ανάδοχοι ήταν τέσσερις ξένες τράπεζες και αντίστοιχος αριθμός ελληνικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φρικτός θάνατος στην Ινδονησία – Κροκόδειλος κατασπάραξε γυναίκα ενώ έψαχνε για μύδια
- Inside America’s Next Top Model: Γιατί η Τάιρα Μπανκς δέχτηκε να μιλήσει ανοιχτά στην κάμερα;
- Διεθνής Αμνηστία: Νέα επίθεση με Predator που αποδίδεται στην Intellexa – Τα μηνύματα που έλαβε δημοσιογράφος από την Ανγκόλα
- ΚΝΕ: Πρόκληση για τη νοημοσύνη της νεολαίας τα πανηγύρια Μητσοτάκη περί μείωσης της ανεργίας των νέων
- «Τρομοκρατούν τα πεζοδρόμιά μας» – Στόχος βανδαλισμών τα ρομπότ για delivery στις ΗΠΑ
- Κινηματογραφική καταδίωξη στο Αιγάλεω – 21χρονος μετά από τρελή πορεία έπεσε σε τζαμαρία και συνελήφθη
