27

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως τα 25 κράτη-μέλη της ΕΕ πέτυχαν το πρωί «μια ευρεία πολιτική συμφωνία» πάνω στις προτάσεις των Βρυξελλών για την έξοδο από την κρίση σχετικά με τις εισαγωγές κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

«Υπήρξε μια ευρεία πολιτική συμφωνία πάνω στο περιεχόμενο της συμφωνίας» η διαπραγμάτευση της οποίας έγεινε ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Πεκίνο ώστε να τερματισθεί ο αποκλεισμός των υφαντουργικών προϊόντων στα τελωνεία, δήλωσε η Φρανσουάζ Λε Μπάιγ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ελπίζουμε πως, αν όλα πάνε καλά, τα προϊόντα που είναι αυτή τη στιγμή μπολοκαρισμένα στα τελωνεία, θα καταστεί δυνατό να απελευθερωθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας» προσέθεσε.

Η Λε Μπάιγ επιβεβαίωσε πως η επιτροπή υφαντουργικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν οι εμπειρογνώμονες των κρατών μελών, θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει σήμερα το απόγευμα το σχέδιο της νέας ρύθμισης, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτήσει πέντε ημέρες.

«Η Επιτροπή έδωσε στα κράτη μέλη έναν ορισμένο αριθμό διαβεβαιώσεων για τη μελλοντική διαχείριση των ποσοστώσεων με την Κίνα» είπε. «Είναι προφανές πως στο μέλλον όλος ο κόσμος πρέπει να επαγρυπνά» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό