Αύξηση 9,8% στα κρατικά έσοδα τον Αύγουστο
Αύξηση 9,8% σημείωσε το γενικό σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι στόχου αύξησης 11,4%. Πάντως, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά μόλις 2,3%.
27
Αύξηση 9,8% σημείωσε το γενικό σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι στόχου αύξησης 11,4%.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων των τελωνείων κατά 13,4%, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.
Τα έσοδα από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας διαμορφώθηκαν σε 1,07 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,3% σε σχέση με το
αντίστοιχο διάστημα του 2004.
Το υπουργείο Οικονομίας δεν έδωσε στοιχεία για τις δαπάνες τον Αύγουστο.
Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σημείωσαν αύξηση 3,7% στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, στα 23,59 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από το στόχο της κυβέρνησης για μεσοσταθμική αύξηση 11,4% στο σύνολο του έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
