Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγκαίες οι οργανωτικές αλλαγές στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά το γραμματέα της

Αναγκαίες οι οργανωτικές αλλαγές στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά το γραμματέα της

Αναγκαίες χαρακτηρίζει τις οργανωτικές αλλαγές στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της, Βασίλης Κίτσιος, έπειτα από την απόφαση του προέδρου του κόμματος Γ.Παπανδρέου για διάλυση και επανίδρυσή της. Δεν λείπουν ωστόσο μέλη της Νεολαίας που εκφράζουν επιφυλάξεις.

28

Αναγκαίες χαρακτηρίζει τις οργανωτικές αλλαγές στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της, Βασίλης Κίτσιος, έπειτα από την απόφαση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου για διάλυση και επανίδρυσή της. Δεν λείπουν ωστόσο μέλη της Νεολαίας που εκφράζουν επιφυλάξεις.

Η Νεολαία δεν καταργείται με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ο Β.Κίτσιος, ο οποίος προσθέτει ότι πρόκειται για μία διαδικασία διαλόγου, ανάμεσα στα μέλη, τους φίλους και τον κοινωνικό χώρο της Νεολαίας, που είχε ήδη αποφασιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Από την άποψη αυτή», σημείωσε ο κ. Κίτσιος, «δεν αποτελεί έκπληξη για όσους είχαν παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη Νεολαία, η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για τα 31 χρόνια της παράταξης και δεν έχει καμία σχέση με εκκαθαρίσεις και ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Στην πρόταση του κ. Παπανδρέου διατυπώθηκαν, ωστόσο, ορισμένες επιφυλάξεις από άλλα μέλη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που σημειώνουν ότι η αυτονομία της Νεολαίας είναι κατοχυρωμένη από τα συνέδριά της και ότι οποιαδήποτε πρόταση πρέπει να συζητηθεί στα κομματικά όργανα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συγκληθεί.

Τη διάλυση της Νεολαίας και το ξεκίνημά της από νέα βάση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο κ. Γ.Παπανδρέου το Σάββατο, στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 31 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Εξηγώντας την απόφασή του αυτή ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η νεολαία του Κινήματος έχει πέσει το τελευταίο διάστημα θύμα φατριών, συσχετισμών, ομάδων και πελατειακών σχέσεων.

Τις επόμενες ημέρες ο Γ.Παπανδρέου θα συγκροτήσει μια επιτροπή στελεχών που θα επεξεργαστεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης της κομματικής νεολαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή αυτή θα συμμετάσχουν αρκετοί από τους πρώην γραμματείς της οργάνωσης και -μέσα από μια νέα ονομασία του φορέα- θα γίνει προσπάθεια να προσεγγιστούν και μη κομματικά μέλη, αλλά και νεολαιίστικες κινήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως λένε συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, στόχος είναι η δημιουργία μιας κίνησης στον χώρο της Νεολαίας που θα λειτουργεί αυτόνομα και θα στηρίζεται στις πρωτοβουλίες της από το ΠΑΣOΚ. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣOΚ έχει προτείνει να δημιουργηθεί ένα μεταβατικό όργανο στον χώρο της Νεολαίας, αντίστοιχο με το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης που είχε δημιουργηθεί στο ΠΑΣOΚ, το οποίο και θα προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα οργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024