Κρίσιμη εβδομάδα για την πώληση του 10,9% του ΟΤΕ
Ιδιαίτερα στενά φαίνεται να είναι τα χρονικά περιθώρια για την πώληση του 10,9% του ΟΤΕ, η οποία αν δεν πραγματοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα -την Tρίτη ή την Tετάρτη- ενδέχεται να αναβληθεί για διάστημα δύο ή τριών μηνών.
28
Ιδιαίτερα στενά φαίνεται να είναι τα χρονικά περιθώρια για την πώληση του 10,9% του ΟΤΕ, η οποία αν δεν πραγματοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα -την Tρίτη ή την Tετάρτη- ενδέχεται να αναβληθεί για διάστημα δύο ή τριών μηνών.
Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, ιδανικές συνθήκες για την πώληση των μετοχών που επέστρεψε στο Δημόσιο μετά τη λήξη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου του Οργανισμού, είναι η αργία της Δευτέρας στη Γουόλ Στριτ, όπου διαπραγματεύεται, εκτός από τη Σοφοκλέους, η μετοχή του ΟΤΕ.
Το Δημόσιο που διαθέτει σήμερα το 49% του Οργανισμού, προγραμματίζει τη διάθεση των επιπλέον μετοχών με τη μέθοδο του ανοίγματος βιβλίου προσφορών (book building). Η αργία στη Νέα Υόρκη δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό δημόσιο να δώσει τιμή εκκίνησης, ξεκινώντας τη διαδικασία την Τρίτη.
Πάντως, κορυφαία στελέχη τυ υπουργείου Οικονομικών, με λόγο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, επιμένουν ότι η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο, με το επιχείρημα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελούσια έξοδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίκος Καζαντζάκης: Ο ορθόδοξος μαρξιστής
- Μεγάλος προημιτελικός Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ – Ο Ηρακλής κοντράρεται με τη Μύκονο Betsson στο άλλο ματς της ημέρας
- Φρικτός θάνατος στην Ινδονησία – Κροκόδειλος κατασπάραξε γυναίκα ενώ έψαχνε για μύδια
- Inside America’s Next Top Model: Γιατί η Τάιρα Μπανκς δέχτηκε να μιλήσει ανοιχτά στην κάμερα;
- Διεθνής Αμνηστία: Νέα επίθεση με Predator που αποδίδεται στην Intellexa – Τα μηνύματα που έλαβε δημοσιογράφος από την Ανγκόλα
- ΚΝΕ: Πρόκληση για τη νοημοσύνη της νεολαίας τα πανηγύρια Μητσοτάκη περί μείωσης της ανεργίας των νέων

