
Για σημαντική μείωση της ανεργίας μίλησε στη Θεσσαλονίκη ο Γ.Γιακουμάτος
Κατά 18,4% μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το φετινό Ιούλιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό για τον Ιούλιο του 2004. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε την Πέμπτη, σε σευνέντευξη Τύπου εν όψει της ΔΕΘ, ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ.Γιακουμάτος.
71
Η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης είναι ο κύριος στόχος του υπουργείου Απασχόλησης, δήλωσε ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
«Τον Ιούλιο του 2005 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 458.717 έναντι 562.289. Σημειώθηκε, δηλαδή, μείωση κατά 18,4%» είπε ο υφυπουργός.
Τόνισε δε, ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε υψηλά ποσοστά ανεργίας. Το Μάρτιο του 2004 οι άνεργοι ήταν 57.813 και τον Ιούνιο του 2005 53.168.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ειδική ημερίδα από το υπουργείο Απασχόλησης, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τον ΟΑΕΔ, με στόχο το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή.
Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι, από τις πρώτες κιόλας ημέρες εφαρμογής του νέου ωραρίου των καταστημάτων, υπήρξαν επιχειρήσεις που ζήτησαν από τον ΟΑΕΔ να προσλάβουν επιδοτούμενους εργαζομένους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο



