
Εθνική και Eurobank στη «μάχη» για το ρουμανικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank είναι μεταξύ των εννέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που είναι υποψήφια για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της τέταρτης μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
27
Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank είναι μεταξύ των εννέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που είναι υποψήφια για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (CEC), της τέταρτης μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Οι άλλοι επτά μνηστήρες είναι η γαλλική Societe Generale, η αυστριακή Raiffeisen, η επίσης αυστριακή Erste Bank, η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, ο βελγο-γαλλικός όμιλος Dexia, η ουγγρική OTP και η ολλανδική Radobank.
Μετά την ανάλυση των προσφορών, το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας θα ανακοινώσει, στις 9 Σεπτεμβρίου, τη δεύτερη λίστα με τις υποψήφιες τράπεζες για την εξαγορά του CEC, και οι οποίες θα πρέπει να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους.
Σύμφωνα με τη στρατηγική της ιδιωτικοποίησης που ακολουθείται, οι ενδιαφερόμενες τράπεζες μπορούν να επιλέξουν να αποκτήσουν πακέτο από τον έλεγχο του 50% συν μία μετοχή έως τον έλεγχο του 75% του μετοχικού κεφαλαίου του CEC.
Διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων στη χώρα, με πάνω από 1000 σε όλες τις περιοχές της Ρουμανίας, το CEC έχει υπό διαχείριση ενεργητικό ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν το 2004 σε 17 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
