Οι κορυφαίοι του Champions League την περίοδο 2004-2005
Ο Στίβεν Τζέραρντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Champions League της περιόδου 2004/2005. O αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ, δεν μπορούσε παρά να λάβει το συγκεκριμένο τίτλο. Ο Ροναλντίνιο ήταν καλύτερος επιθετικός.
Ο Στίβεν Τζέραρντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Champions League της περιόδου 2004/2005. Μία επιλογή τόσο αναμενόμενη, όσο και δίκαιη, αφού ο «Stevie G» οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του τίτλου και -ως αρχηγός της- σήκωσε πρώτος το τρόπαιο μετά τον συγκλονιστικό τελικό με τη Μίλαν (3-2 στα πέναλτι) στην Κωνσταντινούπολη.
Η τελετή έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου γκαλά της UEFA στο Μόντε Κάρλο και βραβεύθηκαν επίσης οι κορυφαίοι ανά θέση: Τσεχ (τερματοφύλακας), Τέρι (αμυντικός), Κακά (μέσος), Ροναλντίνιο (επιθετικός).
Ολοι βραβεύθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, αφού ανάμεσα στους 21 υποψήφιους της UEFA μόνο ο Τζίτζι Μπουφόν είχε κερδίσει την αντίστοιχη διάκριση ως καλύτερος τερματοφύλακας, το 2003.
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.