
«Πάγωμα» του προωθούμενου σχεδίου νόμου για τη νέα ΚΑΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ
Τη σύγκληση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και το «πάγωμα» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έγκρισης του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας στη νέα ΚΑΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή προς τον Ευάγγελο Μπασιάκο.
71
Τη σύγκληση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και το «πάγωμα» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έγκρισης του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας στη νέα ΚΑΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο.
Στην επιστολή, που υπογράφουν οι Ροδούλα Ζήση, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος και Χρήστος Πρωτόπαπας, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «το προωθούμενο σχέδιο νόμου συντάχθηκε χωρίς διάλογο, χωρίς επικοινωνία και συνεννόηση με τους φορείς, αλλά και δίχως φαντασία και έμπνευση».
«Αντί όλων αυτών» σημειώνει, «διαπνέεται από μια υπέρμετρα συντηρητική λογική δημιουργίας ημέτερων κοστοβόρων γραφειοκρατικών και αναποτελεσματικών μηχανισμών».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το προωθούμενο σχέδιο νόμου «σε καμία περίπτωση το νομοσχέδιο δεν συνιστά συγκροτημένο πολιτικό σχεδιασμό στα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική γεωργία στο άμεσο μέλλον. Δυστυχώς, η κυβέρνηση επιχειρεί την ψήφιση ενός νόμου κενού περιεχομένου, αναχρονιστικού, φοβικού, ιδιαίτερα συντηρητικού και υπέρμετρα κρατικοκεντρικού».
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συγκαλέσει με δική του πρωτοβουλία στο άμεσο προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, ζητά το «πάγωμα» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έγκρισης του προτεινόμενου σχεδίου νόμου και δεσμεύται να φέρει ολοκληρωμένες προτάσεις για ένα οκταετές σχέδιο δράσης ανάπτυξης και προσαρμογής της ελληνικής γεωργίας στη νέα ΚΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η 11άδα της ΑΕΚ για τον επαναληπτικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pic)
- O θάνατος του ελεύθερου χρόνου: Γιατί νιώθουμε ενοχές όταν δεν κάνουμε τίποτα;
- Εκεχειρία 10 ημερών στον Λίβανο ανακοίνωσε ο Τραμπ – Καλεί Νετανιάχου και Αούν στην Ουάσιγκτον
- Αλληλοκατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για το θάνατο της 19χρονης – Ρίχνουν όλες τις ευθύνες στη Μυρτώ
- LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ 3-0 σετ: Άνετα το 1-0 στους τελικούς των Γυναικών οι «πράσινες»