
Στον τελικό του World League πόλο γυναικών η εθνική
Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών στην τελική φάση του 2ου World League, που διεξάγεται στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας. Η εκπληκτική ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη συνέτριψε 15-6 την Ιταλία.
26
Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών στην τελική φάση του 2ου World League, που διεξάγεται στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας. Η εκπληκτική ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη συνέτριψε 15-6 την Ιταλία και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον Β΄ όμιλο προκρίθηκε στον αυριανό τελικό (17:30), όπου θα αντιμετωπίσει την Ρωσία.
Η εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας νίκησε 15-14 στα πέναλτι τις ΗΠΑ (κ.δ. 10-10) μετά από μια συγκλόνιστική αναμέτρηση.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 5-2, 5-2.
Ελλάδα: Κάντζου 3, Λιόση 1, Κοζομπόλη 2, Οικονομοπούλου 2, Ρουμπέση 2, Μωραϊτίδου 1, Ασημάκη 3, Λαρά 1.
Ιταλία: Μαουγκέρι 1, Παβάν 1, Λάπι 2, Σταράσε 1, Μάσι 1.
Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Ουγγαρία επικράτησε άνετα 11-4 του Καναδά και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ακολούθησαν στην κατάταξη οι Καναδές και στην τελευταία θέση με τρεις ήττες οι Ιταλίδες.
Ιωσηφίδης: Να αποκτήσουμε το τρόπαιο
Μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής μας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης, δήλωσε: «Η εθνική πόλο γυναικών δείχνει εδώ και καιρό το αληθινό της πρόσωπο. Στους αγώνες του World League πάλεψε τα παιχνίδια και δίκαια έφτασε στον τελικό. Στόχος μας είναι στην αυριανή αναμέτρηση να περιορίσουμε τα αρνητικά μας στοιχεία και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το όφελός μας από αυτή τη διοργάνωση ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν νέες παίκτριες, στις οποίες θα στηριχθεί το μέλλον του γυναικείου πόλο.»
Από τις πρωταγωνίστριες του σημερινού ματς, η Αντιγόνη Ρουμπέση δήλωσε: «Το να φτάσει μια ομάδα μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και τα καταφέραμε. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο».
Επίσης, η Κυριακή Λιόση τόνισε: «Δίκαια φτάσαμε έως τον τελικό. Είναι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Το γυναικείο πόλο βρίσκεται στη θέση που του αξίζει, αλλά χρειάζεται περισσότερη προβολή. Είναι κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Στόχος μας είναι να φέρουμε τη Δευτέρα το μεσημέρι το τρόπαιο στην Ελλάδα. Γιατί όχι… Ολα μπορούν να συμβούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ



