Σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάσθηκε ο ασυνείδητος φαρσέρ
Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή αναφορά στις αρχές καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη ο 32χρονος που ισχυρίζονταν ότι είχε λάβει μήνυμα από επιβάτη του μοιραίου αεροσκάφους.
Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή αναφορά στις αρχές καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 32χρονος που ισχυρίζονταν ότι είχε λάβει μήνυμα SMS από επιβάτη του μοιραίου αεροσκάφους πριν από τη συντριβή.
Ο 32χρονος απολογούμενος, ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και, προσπαθώντας να εξηγήσει την πράξη του, είπε ότι «θόλωσε το μυαλό του».
Η σύζυγός του ανέφερε στο δικαστήριο ότι η τρεισήμισι χρονών κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πως ο 32χρονος, που έχει 67% αναπηρία συνεπεία μυϊκής ανεπαρκείας, αισθάνεται μειονεκτικά που δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στην οικογένειά του, καθώς αδυνατεί να εργασθεί.
Το δικαστήριο αθώωσε τελικά τον δράστη από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τον καταδίκασε για την κατηγορία της ψευδής αναφοράς στις αρχές, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).