27

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της το Σάββατο στο αγγλικό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον επικράτησε της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με σκορ 2-0, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της premier league. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φαν Νίστελροϊ (43΄) και Ρούνι (46΄).

Από εκεί και πέρα, σημαντικές εκτός έδρας νίκες σημείωσαν Τότεναμ και Τσάρλτον. Οι «πετεινοί» πέρασαν από το «Φράτον Παρκ» κερδίζοντας την Πόρτσμουθ με 2-0 (δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Σκοπελίτης), ενώ οι έτεροι Λονδρέζοι επικράτησαν στο «Στάδιο του Φωτός» της Σάντερλαντ με 2-1.

Ισόπαλες χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις της Φούλαμ με τη Μπερμιγχαμ αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Μπρομ, ενώ η Γουέστ Χαμ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με τη Μπλάκμπερν, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τους τρεις βαθμούς κερδίζοντας με 3-1. Τέλος, στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, Αστον Βίλα και Μπόλτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να μένει στον πάγκο.

Tέλος η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στη Μίντλεσμπρο, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο «Ρίβερσαϊντ».


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πρώτης ημέρας:

Αστον Βίλα-Μπόλτον 2-2

(4΄ Φίλιπς, 9΄ Στίβεν Ντέιβις – 6΄ Κέβιν Ντέιβις, 8΄ Κάμπο)

Εβερτον-Μάντσεστερ Γιουν. 0-2

(43΄ Φαν Νίστελροϊ, 46΄ Ρούνι)

Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ 0-0

Μάντσεστερ Σ.-Γουέστ Μπρομ 0-0

Πόρτσμουθ-Τότεναμ 0-2

(45΄ αυτ. Γκρίφιν, 64΄ Ντεφόου)

Σάντερλαντ-Τσάρλτον 1-3

(32΄ Γκρέι – 11΄, 90΄ Μπεντ, 64΄ Μέρφι)

Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν 3-1

(46΄ Σέριγχαμ, 62΄ Ρέο-Κόκερ, 80΄ Εθέρινγκτον – 18΄ Τοντ)

Την Κυριακή:

Αρσεναλ-Νιούκαστλ
Γκουίγκαν Τσέλσι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ