
Ανακατανομή μετοχικού κεφαλαίου στον ΔΟΛ
Την ανακατανομή του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρήστος Λαμπράκης, με στόχο να διασφαλιστεί η δημιουργική λειτουργία του Οργανισμού, ενισχύοντας το θεσμικό του ρόλο στην ελληνική κοινωνία.
37
Την ανακατανομή του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρήστος Λαμπράκης. Το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τον ΔΟΛ αναφέρει:
Προκειμένου να διασφαλισθεί και μελλοντικά η σημερινή απρόσκοπτη και δημιουργική λειτουργία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των συνεργαζομένων με αυτόν στελεχών του, ο Χρήστος Δ. Λαμπράκης έκρινε ορθό να προβεί στην ανακατανομή του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ ενισχύοντας τον θεσμικό του ρόλο στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να μεταβάλλεται η σημερινή διοικητική διάρθρωση του Οργανισμού.
Ο Χρήστος Λαμπράκης, η Λένα Σαββίδη και η Αννα Λαμπράκη κατέχουν σήμερα το 66,505% των μετοχών της εκδοτικής εταιρίας με επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει, στο ευρύτερο κοινό και σε συνεργάτες του ΔΟΛ.
Από το μερίδιό τους, οι τρεις προαναφερθέντες κάτοχοί του απεφάσισαν από κοινού όπως δωρίσουν το 25,405% εις το κοινωφελές Ιδρυμα Λαμπράκη. Ιδρυμα το οποίο ως γνωστόν, έχει σαν κύριο σκοπό την στήριξη της Εκπαίδευσης και της Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
Το Ιδρυμα Λαμπράκη διοικείται από ομάδα επιστημονικών προσωπικοτήτων, υπό την προεδρία του Χρήστου Λαμπράκη, συνεργάζεται δε στενά με την Ευρωπαϊκή Ενωση για εκπόνηση προγραμμάτων εκπαιδευτικών κλπ.
Ένα άλλο τμήμα, εξ 25,057% του μετοχικού κεφαλαίου, μεταβιβάζεται στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΟΛ, στενό συνεργάτη του Χρήστου Λαμπράκη, Σταύρο Ψυχάρη, εκδότη του «Βήματος».
Η μεταβίβαση των μετοχικών αυτών μεριδίων δεν μεταβάλλει κατά τίποτε την διαρθρωτική δομή του ΔΟΛ, με την διοικητική ευθύνη παραμένουσα, ως έχει σήμερα, υπό τον έλεγχο του Χρήστου Λαμπράκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι
- O γάμος της Τέιλορ Σουίφτ και η νίκη της LVMH
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν

