66

Ενενήντα επτά χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Community Shield, με το οποίο παραδοσιακά ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία.

Η πρωταθλήτρια Τσέλσι με την Κυπελλούχο Αρσεναλ κοντράρονται την Κυριακή στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, στην 82η αναμέτρηση της διοργάνωσης που διεκόπη δύο φορές εξαιτίας των Παγκοσμίων πολέμων.

Η κόντρα άρχισε, πάντως, νωρίς από τους τεχνικούς των δύο ομάδων, που δυσκολεύονται να κρατήσουν την άποψή τους για τον ευατό τους.

Την αρχή έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ, που υποστήριξε ότι οι «μπλε» ξόδεψαν πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε για την απόκτηση του Σον Ράιτ-Φίλιπς.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο απάντησε: «Προτιμώ να γελάσω και να συνεχίσω τον δρόμο μου. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω σοβαρά. Λέξεις, αντιπαραθέσεις και παιχνίδια του μυαλού δεν μου ταιριάζουν»!

Στα αγωνιστικά θέματα, και πιο ουσιώδη, ο αγώνας θα είναι μια ευκαιρία να δείξουν οι ομάδες το νέο πρόσωπό τους.

Η Τσέλσι έχει ενισχυθεί με την έλευση στην ομάδα του Βάσκου Ασιερ Ντελ Ορνο από τη Μπιλμπάο και του νεαρού Σον Ραιτ-Φίλιπς από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μουρίνιο δεν υπολογίζει στους Ουϊλιάμ Γκαλάς και Γουέιν Μπριτζ, ενώ αμφίβολος είναι ο Αριέν Ρόμπεν.

Ερωτηματικά προκαλεί η παρουσία της Αρσεναλ στην «μετά-Βιεϊρά» εποχή. Η παραχώρηση του αρχηγού στη Γιουβέντους αποδυναμώνει στους «κανονιέρηδες», που προχώρησαν σε μόνο μία σημαντική μεταγραφή, αυτή του Λευκορώσου Αλεξάντερ Χλεμπ από τη Στουτγκάρδη.

Ο τραυματίας Σολ Κάμπελ δε θα βρίσκεται στη διάθεση του Αρσέν Βενγκέρ.

Η παράδοση «δείχνει» Αρσεναλ, που δεν έχει χάσει σε επίσημο αγώνα από την Τσέλσι τα τελευταία επτά χρόνια, στις αγγλικές διοργανώσεις!

Τελευταία επιτυχία των «μπλε» ήταν το 5-0 στο League Cup το Νοέμβριο του 1998, ωστόσο νίκησαν πέρυσι τους «κανονιέρηδες» στο πλαίσιο του Champions League.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ