Ένατη στη λίστα με τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις για το 2005 η Ελλάδα
Στην ένατη θέση διεθνώς βρίσκεται η Ελλάδα στον κατάλογο με τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις για το 2005, που δημοσιεύει η εταιρία Grant Thornton. Η χώρα μας βρίσκεται μια θέση κάτω από την Ιρλανδία και πάνω από Σουηδία, Ιαπωνία, Γερμανία κ.α.
88
Στην ένατη θέση διεθνώς βρίσκεται η Ελλάδα στον κατάλογο με τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις για το 2005, που δημοσιεύει η εταιρία Grant Thornton.
Η χώρα μας βρίσκεται μια θέση κάτω από την Ιρλανδία και πάνω από χώρες όπως η Σουηδία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ισπανία, καθώς ενώ το 2004 το 13% των εγχώριων επιχειρήσεων αναπτυσσόταν με ρυθμούς άνω του μέσου όρου, το 2005 οι επιχειρήσεις αυτές αυξήθηκαν στο 15%.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων (48%) ποσοστό, εμφανώς υψηλότερο από την αντίστοιχη περσινή δεύτερη θέση με 22%.
Το Χονγκ Κονγκ επίσης έχει ανέβει στη δεύτερη θέση της λίστας, κάνοντας μεγάλο άλμα από την όγδοη περυσινή θέση, με ταχεία ανάπτυξη για το 28% των επιχειρήσεών του. Από κοντά ακολουθούν η Αυστραλία (27%), η Μεγάλη Βρετανία (25%) και ο Καναδάς (23%).
Ο «Κατάλογος Ταχείας Ανάπτυξης 2005» δημοσιεύεται για δεύτερη φορά και είναι μία ερευνητική εργασία που αποτελεί μέρος της Διεθνούς Έρευνας Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων (IBOS) της Grant Thornton International, η οποία καλύπτει πάνω από 6.000 επιχειρηματίες διεθνώς σε 24 χώρες.
Η περυσινή πρώτη χώρα της λίστας, η Σουηδία, μετακινήθηκε προς τα κάτω στη δέκατη θέση, με μόλις το 13% των επιχειρήσεών της να χαρακτηρίζεται πλέον ως ταχείας ανάπτυξης. Στις τελευταίες θέσεις της λίστας του Καταλόγου Ταχείας Ανάπτυξης βρίσκονται η Ρωσία (2%) και η Τουρκία (1%).
Ως ταχείας ανάπτυξης χαρακτηρίζεται μια επιχείρηση, η οποία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανώτερους του μέσου όρου, ο οποίος υπολογίζεται με βάση μια σειρά από δείκτες. Οι ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις π.χ. είναι πολύ πιο αισιόδοξες για τον κύκλο εργασιών τους, την απασχόληση και την αποδοτικότητά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χανιά: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Παλαιόχωρα
- Ιωάννα Τούνη: Νέα δικάσιμος για την υπόθεση revenge porn – Γιατί δεν προβλήθηκε τo επίμαχο βίντεο, το μήνυμα της
- Ταυτοποιήθηκε 22χρονος που ανέβαζε βίντεο στα social media να κάνει κόντρες με τη μηχανή του
- ΚΑΠ: «Σπέρνουν» επιδοτήσεις, «θερίζουν» ανισότητες – Πολλά για τους λίγους, λίγα για τους πολλούς
- Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό το παιχνίδι με τον ‘Αγιαξ αλλά η προσοχή μας στον Βόλο»
- Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ φέρεται να συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ στην ανατροπή Μαδούρο – Οι επαφές και οι απειλές

