Ξεπέρασε το ένα ευρώ η αμόλυβδη βενζίνη
Πάνω από ένα ευρώ το λίτρο πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη, τουλάχιστον σε δέκα νομούς της χώρας, ενώ από τις αρχές του έτους η μέση τιμή της έχει αυξηθεί κατά 27,63%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κυμαίνονται στα 62 δολάρια το βαρέλι.
27
Πάνω από ένα ευρώ το λίτρο πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη, τουλάχιστον σε δέκα νομούς της χώρας, ενώ από τις αρχές του έτους η μέση τιμή της έχει αυξηθεί κατά 27,63%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κυμαίνονται στα 62 δολάρια το βαρέλι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πανελλαδικές μετρήσεις τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης σε 2.300 περίπου πρατήρια, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στις 29 Ιουλίου στα 0,933 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,11% από τα 0,932 ευρώ ανά λίτρο στις 22 Ιουλίου.
Πάντως, οι πρατηριούχοι σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Λασήθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Θεσπρωτία και Ευρυτανία πωλούν την αμόλυβδη πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο, γεγονός που θεωρείται αισχροκερδική συμπεριφορά, στους δε τουριστικούς νομούς εκτιμάται ότι είναι εκβιαστική προς τους θερινούς επισκέπτες.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνουν οι τελευταίες συστάσεις προς τους πρατηριούχους από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν στις δειγματοληψίες της ερχόμενης Παρασκευής δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε από Δευτέρα θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα προς παραδειγματισμό.
O γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ν.Στεφάνου δήλωσε στο Βήμα ότι «αυτή την εβδομάδα οι τιμές λιανικής παραμένουν σε γενικές γραμμές ίδιες με την προηγούμενη, συνεπώς είναι απαράδεκτες οι απανωτές αυξήσεις σε 10 νομούς της χώρας».
Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης προσέθεταν ότι οι εταιρείες εμπορίας μάλλον προσαρμόστηκαν στις συστάσεις του υπουργείου και δεν αύξησαν τις τιμές χονδρικής, αλλά οι πρατηριούχοι σε Κρήτη και Ιόνιο βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν μεγάλα κέρδη στην πλάτη των Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών.
Ειδικά στα μικρότερα νησιά τα ολιγοπώλια είναι πασιφανή και οι δυνατότητες των καταναλωτών για εναλλακτικές λύσεις είναι μάλλον ανύπαρκτες και γι αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης ίσως προχωρήσει και σε επιβολή προστίμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442