88

Η ηλεκτρονική υπηρεσία «Πιστοποίησης Εγκυρότητας Στοιχείων Εκκαθαριστικού Σημειώματος» της ΓΓΠΣ επιχειρεί να θέσει τέλος στα ψεύτικα εκκαθαριστικά σημειώματα που υποβάλλουν επιτήδειοι σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς για να λάβουν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια ή διάφορα επιδόματα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Δ.Αναγνωστόπουλο, η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία αναμένεται να βελτιώσει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Παράλληλα παρέχει στους φορείς τη δυνατότητα διασφάλισης της διαδικασίας χορήγησης είτε χρηματικών παροχών (π.χ. δανείων, επιχορηγήσεων, επιδομάτων), είτε παροχών σε είδος (π.χ. δελτία κοινωνικού τουρισμού).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του «Το Βήμα», η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απευθύνεται σε κάθε φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο, που είναι αποδέκτης εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικού προσώπου του 2005 ή ενός από τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ είναι ελεύθερα προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα που διαθέτει Η/Υ με σύνδεση στο Internet.

Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ο φορέας-αποδέκτης του εκκαθαριστικού σημειώματος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την ορθότητα όλων ή μέρους των στοιχείων που αυτό περιλαμβάνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ