26

Μετά την εθνική πόλο των ανδρών και η εθνική ομάδα των γυναικών, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η Ελλάδα νίκησε 7-4 την Ολλανδία και τη Δευτέρα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Καναδά.

Στα δύο πρώτα επτάλεπτα του αγώνα διατηρήθηκε ισοπαλία. Η απόδοση της ελληνικής ομάδας ανέβηκε στο τρίτο επτάλεπτο, όταν έφτασε τη διαφορά στο 6-3 κι έτσι το τέταρτο επτάλεπτο, που επίσης ήταν ισόπαλο, αποτέλεσε μια τυπική διαδικασία.

Τα επτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-0, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ: Κοζομπόλη 2, Μωραϊτίδου 2, Λιόση 1, Καραγιάννη 1, Ρουμπέση 1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Ντε Χαμ 2, Φαν Ντε Σλουτ 1, Κλάιν 1.

9η η Ελλάδα στον τελικό του ομαδικού

Την ένατη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Στον τελικό που έγινε χθες τη νύχτα, οι Ελληνίδες κολυμβήτριες (Ελευθερία Φτούλη, Ναταλία Ανθοπούλου, Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Ελένη Γεωργίου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Ολγα Πελεκάνου, Εύη Μακρυγιάννη), βαθμολογήθηκαν με 46.333 και κατετάγησαν ένατες με συνολική βαθμολογία 91.833.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε για μία ακόμη φορά σε ρωσικά χέρια, με τις κολυμβήτριες να συγκεντρώνουν 99.334 βαθμούς, ενώ στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Γιαπωνέζες (97.834) και οι Ισπανίδες (97.750).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ