
Με «έξοδο» επιχειρήσεων από την Ελλάδα προειδοποιεί ο ΣΕΒ
Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο για το εργασιακό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ.Κυριακόπουλος, χαρακτηρίζοντας ημίμετρα τις νέες ρυθμίσεις. Προειδοποίησε για «έξοδο» επιχειρήσεων από τη χώρα και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει αγνοώντας τις αντιδράσεις.
88
Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το εργασιακό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, χαρακτηρίζοντας ημίμετρα τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται.
Ο κ. Κυριακόπουλος προειδοποίησε για «έξοδο» των ελληνικών επιχειρήσεων από τη χώρα και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο αποφασιστικά, αγνοώντας τις αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, παρεμβαίνοντας στην όλη συζήτηση για το εργασιακό τόνισε ότι δεν πρόκειται για καμία μεταρρύθμιση αλλά για μικρή διόρθωση ενός νόμου που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ (νόμος Γιαννίτση) και τον οποίο χαρακτήρισε «ελληνική πατέντα».
«Να ισχύσει το ευρωπαϊκό δίκαιο, να φύγουν οι ελληνικές πατέντες» δήλωσε με έμφαση, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΕΒ που εκπροσωπεί 5.000 επιχειρήσεις διεκδικεί το ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις άλλες επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα προέβλεψε ότι εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναζητήσουν δραστηριότητες σε άλλες χώρες, όπου προφέρεται καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.
Ο κ.Κυριακόπουλος τέλος επεσήμανε πως ο νέος νόμος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιχειρήσεις, διαφώνησε με τις ρυθμίσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με ολοκληρωμένες προτάσεις, αγνοώντας τη μικρή μειοψηφία που αντιδρά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα αντιδρούσε έτσι και αλλιώς σε οτιδήποτε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
- Αυτή μπορεί να είναι η αιτία που η αρτηριακή πίεσή σας δεν πέφτει
- Η ΕΕ προειδοποιεί για «μακροχρόνιο» ενεργειακό σοκ – Εξετάζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
- Ηράκλειο: Νεκρός 65χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας


