30

Έναν αγνοούμενο, 14 τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊτάνγκ, ο οποίος χτύπησε τη Δευτέρα την Ταϊβάν. Προβλήματα και στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, όπου ο τυφώνας Έμιλι ανάγκασε χιλιάδες τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σε πολλές περιοχές της Ταϊβάν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, οδικές αρτηρίες έκλεισαν, ενώ εκατοντάδες αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν.

Ο τυφώνας, που στο κέντρο του πνέουν άνεμοι με 184χλμ την ώρα, προκάλεσε πτώσεις βράχων στις κεντρικές ορεινές περιοχές της χώρας. Οι Αρχές αποφάσισαν να μετακινήσουν περίπου 2.000 ανθρώπους σε ασφαλή μέρη.

Την ίδια ώρα, ο κυκλώνας Έμιλι έφτανε στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό. Οι Αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου του Κανκούν, ενώ τουλάχιστον 8.000 τουρίστες εγκατέλειψαν την περιοχή.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, χιλιάδες άλλοι τουρίστες δεν κατάφεραν να μεταφερθούν εγκαίρως και οδηγήθηκαν σε καταφύγια.

Οι άνεμοι στο κέντρο του κυκλώνα πνέουν με ταχύτητα 235χλμ την ώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press