
Τρεις Βρετανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στο Ιράκ
Τρεις Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο της πόλης Αμάρα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαϊσάν στο νοτιοανατολικό Ιράκ. Έτσι, οι βρετανικές απώλειες στο Ιράκ έφτασαν σε σύνολο τις 92.
28
Τρεις Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο της πόλης Αμάρα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαϊσάν στο νοτιοανατολικό Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση κατά των βρετανικών δυνάμεων στη διοικητική περιφέρεια του Μαϊσάν κατά το τελευταίο δίμηνο. Και οι τρεις νεκροί άνηκαν στην ίδια μονάδα, η οποία βρίσκεται στο Ιράκ από τον περασμένο Απρίλιο.
Η Βρετανία διαθέτει στο Ιράκ δύναμη περίπου 8.500 ανδρών, οι οποίοι έχουν περιοχή ευθύνης το σιιτικό νότο, γύρω από τη Βασόρα -περιοχή στην οποία γενικά επικρατεί περισσότερη ηρεμία από το Βορρά, όπου περιπολούν 140.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Όπως σημειώνει το Reuters, με το θάνατο των τριών ανδρών το Σάββατο, οι βρετανικές απώλειες στο Ιράκ έφτασαν σε σύνολο τις 92.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξοχικά: Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά – Μύκονος, Πάρος και Χαλκιδική στα περιζήτητα hotspots
- Λιονέλ Μέσι: Χορός της βροχής
- Αργεντινή: «Κάηκε» το Μπουένος Άιρες – Χιλιάδες φίλαθλοι στους δρόμους μετά την πρόκριση (vids)
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Μια σύγχρονη Οδύσσεια: ο αρχαιολόγος που ακολουθεί τη διαδρομή του Ομήρου με ποδήλατο
- ΕΕ: Το παράδοξο της αύξησης του πληθυσμού – Σε τροχιά μείωσης πολλές χώρες, κινητήριος μοχλός η μετανάστευση



