Ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινά πολεμικά ελικόπτερα χτύπησαν τις νυκτερινές ώρες την πόλη της Γάζας και τον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνές, μία ημέρα μετά την επίθεση κατά 6 στελεχών της Χαμάς. Παλαιστίνιοι ανταπόδωσαν ρίχνοντας ρουκέτες και όλμους κατά ισραηλινών στόχων.
Ισραηλινά πολεμικά ελικόπτερα χτύπησαν τις νυκτερινές ώρες την πόλη της Γάζας και τον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνές, μία ημέρα μετά την επίθεση κατά 6 στελεχών της Χαμάς.
Η πυραυλική επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό δύο Παλαιστινίων και κατέστρεψε τρία συνεργεία, στα οποία, σύμφωνα με το Ισραήλ, η Χαμάς κατασκευάζε όπλα.
Το Χαν Γιουνές είναι στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που οι Παλαιστίνιοι -μαζί με την Δυτική Όχθη- επιθυμούν να αποτελέσει το μελλοντικό ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, όπως ακριβώς προβλέπεται και στον ειρηνευτικό χάρτη του «Κουαρτέτου» (ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΟΗΕ).
Αγνοώντας την προειδοποίηση για επέμβαση του ισραηλινού στρατού, ένοπλοι Παλαιστίνιοι αντάρτες στη Λωρίδα της Γάζας έβαλαν το πρωί του Σαββάτου με ρουκέτες και όλμους εναντίον ισραηλινών στόχων.
Μία ρουκέτα έπεσε στην πόλη Σντέροτ κατά μήκος των συνόρων και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι αντάρτες έριξαν 10 όλμους και τρεις οβίδες σε εβραϊκό οικισμό και σε στρατιωτικά φυλάκια στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Μία Ισραηλινή έχει σκοτωθεί και δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από επιθέσεις που έγιναν τις δύο τελευταίες ημέρες σε πόλεις και χωριά κοντά στην Γάζα.
Η αναζωπύρωση της βίας ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, όταν Παλαιστίνιος καμικάζι σκότωσε πέντε άτομα σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Νετάνια και ενδεχομένως να οδηγήσει στο πάγωμα του σχεδίου απόσυρσης 8.500 Ισραηλινών εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη της Γάζας.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.