Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών από το Σεπτέμβριο για την αξιολόγηση
Σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προσανατολίζονται οι πανεπιστημιακοί για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ενώ ετοιμάζουν και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.
Σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προσανατολίζονται οι πανεπιστημιακοί για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ενώ ετοιμάζουν και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.
«Το υπουργείο Παιδείας, αφού μόνο του συνέταξε το νομοσχέδιο για τη Διασφάλιση ποιότητας, παρά την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου (σύμφωνα και με γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής), παρά την αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην του κυβερνώντος, συνεχίζει την αλαζονική πολιτική του» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Oμοσπονδίας των πανεπιστημιακών.
Η ΠOΣΔΕΠ καλεί τους πανεπιστημιακούς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις, η μορφή των οποίων και θα εκτιμηθεί ανά σύλλογο και ανά σχολή. Oι κινητοποιήσεις αυτές θα αρχίσουν με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι στην Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν γίνεται καμία αναφορά σε αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου.
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση εξαπέλυσε στη Βουλή και το ΠΑΣOΚ. Με ιδιαίτερα οξείς τόνους, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιχάλης Παντούλας χαρακτήρισε «κόλαφο» για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων