Ελκυστική μυρωδιά έχουν οι ισχυροί άνδρες
Λονδίνο: Οι γυναίκες υποσυνείδητα προτιμούν το άρωμα των ισχυρών ανδρών όταν βρίσκονται στην πιο γόνιμη φάση του εμμηνορρυσιακού τους κύκλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.
Λονδίνο: Οι γυναίκες υποσυνείδητα προτιμούν το άρωμα των ισχυρών ανδρών όταν βρίσκονται στην πιο γόνιμη φάση του εμμηνορρυσιακού τους κύκλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πράγας ρώτησε 48 άνδρες πόσο ισχυροί αισθάνονταν. Στη συνέχεια οι άνδρες φόρεσαν βαμβακερά επιθέματα στις μασχάλες για 24 ώρες, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε 65 γυναίκες.
Καθεμιά βαθμολόγησε την μυρωδιά των βαμβακερών επιθεμάτων για την ένταση, την σεξουαλικότητα και την αρρενωπότητα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν σε ωορρηξία είχαν πολλές πιθανότητες να χαρακτηρίσουν την μυρωδιά των «ισχυρών» ανδρών ως σέξι, γεγονός που δεν παρατηρήθηκε μεταξύ των γυναικών που βρίσκονταν σε άλλες φάσεις του εμμηνορρυσιακού κύκλου.
Όπως εξηγεί ο ερευνητής Γκρεγκ Ρομπερτς «φαίνεται τελικά ότι υπάρχει ένας σωματικός μηχανισμός που κατευθύνει τις γυναίκες σε δείκτες καλών γονιδίων. Οι απόγονοι λοιπόν των ζευγαριών αυτών έχουν πολλές πιθανότητες να έχουν καλύτερα γονίδια».
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι και η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου ίσως επηρεάζει την αντίληψη για την ποιότητα της μυρωδιάς του σώματος. Ωστόσο οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ο ακριβής μηχανισμός παραμένει άγνωστος.
Ο Δρ Νικ Νηβ του Πανεπιστημίου της Νορθμπρια λέει ότι οι ανθρώπινες οσμές ή φερομόνες παίζουν ένα περίπλοκο ρόλο στον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Από μελέτη του συγκεκριμένου επιστήμονα έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατηγοριοποιήσουν τις ανδρικές φερομόνες ως προερχόμενες από άνδρες ισχυρούς ή θετικούς.
health.in.gr
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442