Έφτασαν στην Ευρώπη τα πρώτα Made in China αυτοκίνητα
Κινεζικά αυτοκίνητα που θα κοστίζουν σχεδόν τα μισά χρήματα από τον φθηνότερο ανταγωνιστή τους αναμένεται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Στους ευρωπαϊκούς δρόμους κύλησαν τα πρώτα κινεζικά αυτοκίνητα τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές, αλλά και στις κορεατικές και ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής πώλησής τους.
O Peter Bijvelds, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει μέχρι το 2010 την αποκλειστική διάθεση των κινεζικών μοντέλων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε στον ευρωπαϊκό Τύπο πως έχει ήδη βρει αγοραστές για 200 πεντάθυρα SUV της Landwind, είναι δε πεπεισμένος πως θα έχει πουλήσει περίπου 2.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2005.
Μεταξύ άλλων, ο P. Bijvelds είπε πως πουλά τα κινεζικά SUV, τα οποία κατασκευάζονται από την Landwind Motors της Jiangling Motors Group, σχεδόν στην μισή τιμή από εκείνη του φθηνότερου ανταγωνιστικού μοντέλου. Με -προ φόρων- τιμή πώλησης που κυμαίνεται στα 17.000 ευρώ στην Ολλανδία, το τελευταίο πράγμα που οι ευρωπαίοι κατασκευαστές θα ήθελαν να δουν στους δρόμους, είναι τα κινεζικά μοντέλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του P.Bijvelds βρίσκονται στο Erp, στη νοτιοανατολική πλευρά της Γερμανίας, και εκεί γίνονται ορισμένες μικρές σε μέγεθος μετατροπές ώστε τα κινεζικά μοντέλα να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων.
auto.in.gr
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της



