Κοινή δράση κατά της λαθρομετανάστευσης από πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναλαμβάνουν οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, συμφωνώντας σε πρώτη φάση να μοιράζονται το κόστος πτήσεων τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
31
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναλαμβάνουν οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, συμφωνώντας σε πρώτη φάση να μοιράζονται το κόστος πτήσεων τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που διεξήχθη την Τρίτη στο Εβιάν.
Οι υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πλαστογράφησης διαβατηρίων και της υποκλοπής ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων.
«Η ιδέα μας είναι απλή: πιστεύουμε ότι οι αλλοδαποί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα ή τα νόμιμα έγγραφα για να βρίσκονται στις χώρες μας, δεν πρέπει να μείνουν. Παραβιάζουν τη νομοθεσία» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί.
«Η λύση είναι να τους στείλουμε στις πατρίδες τους. Έτσι, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις πολιτικές και οικονομικές μας δυνατότητες και να οργανώσουμε πτήσεις επιτστροφής για όσους αλλοδαπούς δεν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα» επισήμανε.
Αντανακλώντας τους φόβους των πολιτών της Γαλλίας για τη μετανάστευση, που αποτυπώθηκαν στο αρνητικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, ο Σαρκοζί εξήγησε ότι οι κοινοί στόχοι της ΕΕ για την ελεγχόμενη μετανάστευση θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων ψηφοφόρων προς τις ηγεσίες τους.
«Πιστεύω πραγματικά ότι στην τωρινή κρίση στην Ευρώπη […] χρειαζόμαστε συγκεκριμένα σχέδια. Το να θεσμοθετήσουμε μία κοινή μεταναστευτική πολιτική μεταξύ των πέντε [μεγαλύτερων κρατών της ΕΕ] είναι ένα τέτοιο σχέδιο» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442